BL: elszállt a City, egy angol csapat van a nyolc között

Az Atlético Madriddal és az AS Monacóval teljes a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője, a francia csapat kiejtette az odavágón még 5–3-ra diadalmaskodó Manchester Cityt.

Josep Guardiola edzői karrierje századik európai kupamérkőzésére készült, a Manchester City katalán trénére azonban nem bontott pezsgőt a monacói kiszállás után. Fiai csak a második félidőben kezdtek el futballozni a Stade Louis II arénában, ahol a legvégén a házigazdák örülhettek továbbjutásnak.

A City nem esett kétségbe attól, hogy a Ligue 1 éllovasa két gólt is rúgott az első félidőben. A mindössze 18 éves Kylian Mbappé a nyolcadik, míg a Fabinho a 29. percben mattolta Willy Caballerót. Szünet után átvették az irányítást a kékek, sorra jöttek a lehetőségek, végül egy kipattanóra jó ütemben érkező Leroy Sané vette be a monacói kaput.

Ekkor még az AS Monaco vezetett 2–1-re, de összesítésben a City állt jobban, az első mérkőzésen aratott kétgólos győzelemnek köszönhetően. A mérkőzés hőse azonban nem a német válogatott szélső lett, hanem egy elefántcsontparti származású Párizsban született védekező középpályás: Tiemoué Bakayoko a 77. percben kifejelte a Premier League képviselőjét a BL-ből.

 

A legjobb nyolc között egyetlen angol alakulat maradt, a Sevillát búcsúztató Leicester City, amely pillanatnyilag 15. a húszcsapatos angol bajnokságban.

A másik mérkőzésen nem született meglepetés, az Atlético Madrid összesítésben 4–2-vel lépett túl a Bayer Leverkusenen. A madridi találkozót elkerülték a gólok, ez a meccs Jan Oblak elképesztő védéssorozata miatt marad leginkább emlékezetes. A 68. percben az Atlético szlovén kapusa egymás után háromszor mentette meg csapatát a góltól.

A sorsolást péntek kora délután tartják Nyonban – erről itt írtunk.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Szerdai visszavágók

AS Monaco–Manchester City 3–1 (2–0)
gól: Mbappé (8.), Fabinho (29.), Bakayoko (77.), ill. Sané (71.)
Továbbjutott az AS Monaco több idegenbeli góllal, összesítésben 6–6

Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 0–0
​Továbbjtutott az Atlético Madrid 4–2-es összesítéssel

Kapcsolódók

Kimaradt?