Liga 1: Bőlét beajánlották a Steauához

Bőle Lukácsot, a CSM Poli Iași magyar légiósát ajánlotta a Steaua labdarúgóklub tulajdonosának figyelmébe Anamaria Prodan játékosügynök – ezt George Becali nyilatkozta a Sport.ro televízió hétfői műsorában.

​Becali rendkívül elégedett volt csapata teljesítményével, a Steaua vasárnap este 2–0-ra nyert hazai pályán a Kolozsvári CFR-rel szemben a liga rájátszásának első fordulójában. A győztes meccs után az 58 éves üzletember énekelve üzente meg a riválisoknak, hogy a Steaua fogja megnyerni a bajnokságot.

A telefonos interjúban Becali úgy fogalmazott, nagy csapat épül jelenleg a Steauánál. A bajnoki címet egyszerűen nem tudják már elbukni, mivel a CFR minden vetélytársukat legyőzi a folytatásban – vélekedett a Steaua főnöke.

Bőle esetleges leigazolását Mihai Mironică újságíró vetette fel a műsorban, erre Becali a következőket mondta: „Hogy hívják? Bőle? Igen, Ana is említette, a tegnap esti meccs után beszéltünk róla. De önnek is hiszek Mironică úr, bízom a szakértelmében – mégiscsak európai meccseket kommentál. Nincs is mit nagyon gondolkodni, vesszük meg!” – jelentette ki Becali.

A kérdés már csak az, hogy Bőle Lukács egyáltalán szeretne-e a Steauánál futballozni. A Kaposvári Rákóczi FC korábbi szélsőjének szerződése nyáron jár le a CSM Iașinál, Bőle pedig nagy valószínűséggel elhagyja a moldvai klubot. A magyar játékossal decemberben beszélgettünk, akkor azt mondta, ez profi pályafutásának eddigi legjobb szezonja.


A transfermarkt.ro adatai alapján a magyar labdarúgó 21 Liga 1-es mérkőzésen hat gólt és négy asszisztot jegyzett. Christoph Daum, a román labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya nemrég azt nyilatkozta, a román bajnokság legjobb külföldi játékosának tekinti a magyar középpályást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?