Szülővárosában folytatja a legjobb román kézilabdázó

Hazatér a legjobb román női kézilabdázó: a jelenleg a Buducsnoszt Podgoricában játszó, a világ legjobbjai közé sorolt Cristina Neagu a Bajnokok Ligája egy másik élcsapata, a Bukaresti CSM kötelékében folytatja pályafutását a következő idénytől.

„Nagyon boldoggá tesz a lehetőség, hogy pályafutásom során először végre a legmagasabb szinten játszhatok szülővárosom képviseletében. Régen dédelgetett álmom, hogy román csapattal is megnyerjem a Bajnokok Ligáját, és erősen hiszek abban, hogy a Bukaresti CSM-vel ez megvalósul” – kommentálta klubváltását a két évre szerződtetett Cristina Neagu.

A korábban Brassóban és a Valceában kézilabdázó Neagu 2013 óta a Buducsnoszt Podgorica játékosa, a montenegrói csapattal 2015-ben megnyerte a BL-t. A podgoricaiakkal kötött szerződése nyáron lejár, nyári távozásáról már korábban lehetett hallani.

A világ legjobbjának kétszer (2014, 2015) megválasztott, bukaresti születésű balátlövőt hivatalosan márciusban mutatják be új klubjában. A CSM stratégiája, hogy a legjobb román kézilabdázókkal erősítse meg sorait – az Eb- és vb-bronzérmes Neagu hazahívása híven jelképezi e szándékot. A bukaresti sportlap, a ProSport szerint a vezetőedzői poszt várományosa a holland válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, a dán Helle Thomsen. A csapatot november – Jakob Vestergaard leváltása – óta Aurelian Rosca irányítja.

Kapcsolódók

Kimaradt?