Kosárlabda: egy pont döntötte el a sepsiszentgyörgyi kupafinálét

Izgalmas végjáték után a CSM Târgoviște sikerével zárult a női kosárlabda Románia Kupa 2017-es kiadása. A sepsiszentgyörgyi döntőben a Cătălin Tănase által irányított dâmbovițai alakulat 64:63-ra győzte le a Brassói CSU Olimpia csapatát.

A Román Kosárlabda Szövetség honlapjának beszámolója alapján a CSM Târgoviște favoritként várta a döntőt, miután a legjobb négy között vereséget mért a házigazda Sepsi-SIC-re. A brassóiakat azonban sokan buzdították a Szabó Kati Sportcsarnok lelátójáról, ugyanakkor a szomszédos városból érkezők mellett a sepsiszentgyöri drukkerek is az Olimpiával tartottak.

A brassói csapat jobban játszott riválisánál az első két negyedben, de a CSM Târgoviște –elsősorban az agresszív letámadásoknak köszönhetően – 15 pontos hátrányt dolgozott le a nagyszünet után.

A drámai utolsó másodpercekben a CSU Olimpia kosárlabdázói azt hitték, megnyerték a trófeát, csakhogy a játékvezetők szabálytalannak ítélték Kristina Higgins kosarát. A bírók újranézték a mérkőzést közvetítő tévétársaság felvételeit, és úgy döntöttek, a vitatott mozdulat pillanatában már lejárt az idő.

Női kosárlabda Románia Kupa, döntő
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok

  • CSM Târgoviște–Brassói CSU Olimpia 64:63 (15:19, 13:20, 22:14, 14:10)
  • Legjobb dobók: Prorche Cherrelle Poole 23, Monique Coker 14, Elena Dinca 9, ill. Adrienne Nicole Webb 22, Biljana Pesovics 17, Ioana Ghizilă 12.

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?