Székelyudvarhelyi KC: rossz hír jött a szövetségtől

Hátrányosan érinti a HC Adrian Petrea Reșița visszalépése a székelyudvarhelyi kézilabdaklubot. Az SzKC hiába verte oda-vissza a téli szünetben kapituláló resicai riválist, a Román Kézilabda Szövetség hat ponttól megfosztja az udvarhelyi csapatot.

„Azt gondoltuk, hogy a csapat kiállása nem lesz hatással az SzKC-ra nézve, hiszen megszereztük a maximális pontszámot. Csakhogy, a Román Kézilabda Szövetség (FRH) versenybizottsága másképpen értelmezte a versenykiírást...

Annak ellenére maradtunk pontok nélkül, hogy a Székelyudvarhelyi KC semmiben nem hibázott. A pályán becsületesen, munkával megszerzett teljesítményt egy tollvonással törölték. Ez pedig több mint sportszerűtlen” – olvasható a Székelyudvarhelyi KC honlapján.

A döntés azoknak a csapatoknak kedvez, akik az alapszakaszban vereséget szenvedtek a resicabányai gárdától, a Bukaresti Dinamo, a Temesvári Poli és a Dunărea Călărași mellett a CSU Suceava kapott ki a bajnokságból kiálló Resicabányától.

A módosított tabella alapján a két meccsel kevesebbet játszó Székelyudvarhelyi KC immár 14 pontra áll az első helyen tanyázó Dinamótól. Az SzKC-t a HC Dobrogea Sud, valamint a tordaiak is megelőzik. 

Kapcsolódók

Kimaradt?