Davis-kupa: a feldühödött játékos telibe találta a mérkőzésvezetőt

Szokatlan incidens vetett véget a Kanadát képviselő Denis Shapovalov és a brit Kyle Edmund vasárnapi Davis Kupa-meccsének.

A 17 éves kanadai teniszező egy pontatlan befejezést követően feldühödött, kivette a zsebéből az utolsó labdát és „tüzet nyitott”: pechjére telibe találta a mérkőzésvezetőt.

A tavalyi wimbledoni tenisztorna juniorbajnoka azonnal rájött, hogy hatalmas hibát követett el, de hiába kért gyorsan elnézést, sportszerűtlen gesztusa miatt elveszítette a meccset. Edmund ekkor már 2–0-ra vezetett, ami a szetteket illeti, ráadásul fiatal kanadai ellenfele az adogatását bukta el éppen. 

A Nemzetközi Szövetség (ITF) közleményében azt írja, hogy Arnaud Gabas játékvezető ápolásra szorult, később pedig az ottawai kórházban vizsgálták meg a sérülését. Az ITF szerint nem volt szándékos Shapovalov mozdulata, ezzel együtt a sportoló eltiltásra és pénzbüntetésre számíthat. 

„Hihetetlenül szégyellem, ami történt, szörnyen érzem magam, amiért cserben hagytam a csapatomat, az országomat. Soha nem akartam ilyet tenni” – szögezte le a játékos.

Címlapfotó: Sky Sports / Twitter

Kimaradt?