Australian Open: Sorana Cîrstea talpon maradt

Sorana Cîrstea a spanyol Carla Suarez Navarrót búcsúztatva jutott be szerda reggel az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének harmad fordulójába.

A 26 éves bukaresti teniszező a kiegyenlített első szettet 7:6-ra, a másodikat pedig 6:3-ra nyerte. Cîrsteanak fekszik a spanyol rivális stílusa, az öt eddig egymás elleni mérkőzésükből négy a román lány győzelmével végződött. A következő körben Cîrstea ellenfele az amerikai Alison Riske lesz.

Irina Begu számára egyéniben véget ért a melbourne-i bajnokság, a második legjobban rangsorolt román versenyző nem tudott túljutni a cseh Kristyna Pliskován.

Az egyénihez hasonlóan Monica Niculescu párosban is kiesett az első körben, a kilencedik helyen kiemelt Niculescu–Spears duó simán kikapott a Mirja Lucic Baroni–Andrea Petkovic kettőstől. Végeredmény: 6:1, 6:4.

Serena és Venus Williams visszalépett az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyétől, így Babos Tímea és Anasztaszija Pavljucsenkova egy másik duó ellen kezdi meg szereplését. A magyar játékos honlapja szerint a múlt héten Sydneyben tornagyőztes magyar-orosz kettős csütörtökön Sorana Cîrstea és Carina Witthöft ellen mutatkozik be – írja az MTI.

Kapcsolódók

Kimaradt?