Miklós Editnek kifordult a térde, a szalagok is sérülhettek

Miklós Editnek kifordult a térde, amikor vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.

A csíkszeredai születésű versenyzőt mentőhelikopterrel szállították a pangaui kórházba, ahova Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kísérte el. A sportvezető tájékoztatása szerint a 28 éves Miklós Edit térdét ugyan helyre tették, de az továbbra is instabil, ami arra utal, hogy megsérültek a szalagok. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy „csak” megnyúltak, vagy esetleg szakadás is történt-e.

A lesiklásban olimpiai hetedik helyezett magyar sízőnek egy jobb kanyarban szétcsúsztak a lábai, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le, és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Előbb mentőhelikopterrel szállították a célba, és láthatóan nagy fájdalmai voltak, a lábát fogta. Később rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pangaui kórházba szállították.

Miklós Edit három verseny után ötödik helyen állt a leggyorsabb szakág vk-pontversenyében. Az elmúlt napok erős havazásai miatt csütörtökön, pénteken és szombaton is törölni kellett a programot. Vasárnap eredetileg szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeztek volna, de a szervezők döntése értelmében 9.30-kor a korábban elmaradt lesikló tréningre került sor, amelyet rögtön a verseny követett.

Nagy meglepetésre a hazai közönség előtt szereplő Christine Scheyer nyerte a női alpesi sízőknek az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló világkupafutamát.  A versenyen a legnagyobb esélyesek már lejöttek, Tina Weirather vezetett, ám ekkor a 22 éves síző fantasztikus, mindenkinél gyorsabb menetet produkált, s 39 századdal megelőzte az addig élen álló liechtensteini ellenfelét. Scheyer pályafutása során először állhatott dobogóra, az eddigi legjobb teljesítményét decemberben a Val d'Isere-i lesikló futamon érte el, amikor kilencedik lett. Szintén meglepetést okozott, hogy 26-os rajtszámmal, közvetlenül Scheyer után az amerikai Jacqueline Willes jött be harmadiknak, ő szintén először végzett a legjobb háromban. A versenyt nagy érdeklődés övezte, mivel két hónappal kartörése után visszatért a leggyorsabb szakág olimpiai és világbajnoka, az amerikai Lindsey Vonn, aki végül a 13. időt érte el. Az első három lesiklófutamon győztes, így a vk-pontversenyben toronymagasan éllovas szlovén Ilka Stuhec ötödik lett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?