Harmadszor is megverte az Alba Fehérvár a Kolozsvári U-BT-t

Hazai pályán is vereséget szenvedett (81-86) a Kolozsvári U-BT az Alba Fehérvár csapatától a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének negyedik fordulójában és ezzel jelentősen csökkentette továbbjutási esélyeit.

A két együttes jó ismeri egymást, a nyáron felkészülési mérkőzést játszottak egymás ellen, decemberben pedig az EK elős fordulójában Székesfehérváron mérték össze tudásukat. Mindkét alkalommal a magyarországiak nyertek, legutóbb 92-83-re, ezért Mihai Silvășan tanítványai azzal a tudattal léptek pályára, hogy legalább 10 ponttal kellene győzni ahhoz, hogy a továbbjutási esélyek megmaradjanak/nőjenek. Ugyanis a francia Pau-Orthez és a cseh Pardubice alakulatait is magába foglaló négyesben eddig mindenkinek sikerült élnie a hazai pálya előnyével, így a kosárarány, az egymás elleni eredmények döntőnek lehetteka végelszámolásnál. Ezt a számolgatást törte meg most az U és az Alba összecsapása, ugyanis a vendégek elsőként nyertek idegenben és ezzel nagy lépést tettek a nyolcaddöntő felé.

Szoros volt az első két negyed, a nagyszünetre úgy került ötpontos hátrányba (48-43) az Alba Fehérvár, hogy bő egy perccel a második tíz perc vége előtt még eggyel vezetett, azonban a kirobbanó formában játszó Makszim Pusztozvonov és Alekszandar Rasics két sikeres távoli dobással megfordította az állást. 

A harmadik tíz perc után egy pont volt az U előnye (64-63), majd a negyedik negyed első felében többször is átvehette volna a vezetést a magyar bajnokságban éllovas fehérvári együttes, de sok volt a pontatlan dobás, így 3 perccel a vége előtt Adamovicsék hét pontos vezetést építettek fel (76-69). Dzunic azonnal időt kért, majd Dykes ziccere után, a vége előtt négy perccel ismét magához rendelte játékosait a magyar tréner. Taylor hármasa nyomán Silvășanon volt a sor, hogy időt kérjen. .A remélt +10-ért támadhatott az U, viszont egyéni hibák, pontatlan dobások sorozata, valamint a fehérváriak jó végjátéka azt eredményezte, hogy immár harmadszor verték meg a Kolozsvári U-BT-t.

A kolozsváriak számára két idegenbeli mérkőzés következik a Pau-Orthez és a Pardubice otthonában, a továbbjutáshoz bravúros győzelmekre lenne szükségük.

Az EK második csoportkörében a hat csoportgyőztes és a két legjobb második jut a nyolcaddöntőbe, amelynek másik nyolc csapata a Bajnokok Ligájából érkezik.

FIBA Europa Kupa, 4. forduló

  • Pardubice–Pau-Orthez 92-77
  • Kolozsvári U-BT - Alba Fehérvár 81-86 (21-21, 27-22, 16-20, 17-23) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?