Halep az Australian Open előtt: „Élvezni szeretném a játékot”

Egy héttel a rajt előtt Simona Halep már Melbourne-ben készül az év első Grand Slam-tornájára. A legjobban rangsorolt román teniszezőnek nincs egyértemű célkitűzése, mint mondta, élvezni szeretné a játékot az Australian Openen.

„A legjobbamat akarom nyújtani és élvezni szeretném a játékot, nincs más egyértelmű célkitűzésem. Boldog vagyok, amiért itt játszhatok a Rod Laver Arénában. Szép emlékeim vannak a tornáról, kétszer is negyeddöntős voltam. Remélem, hogy ebben az évben túlteljesítem az elvárásaimat, aztán meglátjuk” – nyilatkozta Halep az Australian Open Twitter-oldalának.​A konstancai lány 2014-ben, majd egy évvel később is a negyeddöntőig menetelt Ausztráliában, tavaly pedig már az első körben búcsúzott.

Női tenisz-világranglista: Kerber az élen, Babos a 28. helyen
Továbbra is a német Angelique Kerber áll a női teniszezők világranglistájának élén, míg Babos Tímea változatlanul a 28. a sorban. Az idei első rangsorban kevés a változás a tavalyi utolsóhoz képest: Kerber mögött az amerikai Serena Williams található a második, a lengyel Agnieszka Radwanska pedig a harmadik helyen, Halep pedig továbbra is negyedik. Babos Tímeának nem sikerült jól az idei bemutatkozása, Sencsenben, majd Sydneyben is rögtön első fordulóban búcsúzott, ám ezzel nem veszített pozíciót a világranglistán (MTI).

Kapcsolódók

Kimaradt?