Kézilabda-Eb: a csehek sem tudták megállítani Ambros Martín csapatát

Izgalmas, a végsőkig kiélezett mérkőzést nyert meg a román női kézilabda-válogatott Hesingborg-ban, a svédországi Európa-bajnokság keddi játéknapján.

Ambros Martín csapata megszerezte hatodik pontját a II-es számú középdöntős csoportban, miután 30:28 arányban győzött a csehek ellen. Harminc másodperccel a játékidő vége előtt Crina Pintea visszaszerezett egy labdát, majd hamarosan bebiztosította a sikert. A találkozón a románok diktálták a tempót, a félidőben 17–14-re vezetettek Geiger Melindáék.

A góllövőlistát vezető Cristina Neagu újabb tíz találatot jegyzett, Crina Pintea hat, míg Mădălina Zamfirescu három góllal zárt. Szerdán a román válogatott Dániával találkozik, várhatóan ez a mérkőzés dönt a csoport második elődöntőséről.

Szintén kedden a csoportelső norvég válogatott szoros csatában diadalmaskodott a magyarok fölött. Az északiak egy góllal voltak jobbak a már biztos kieső Ramussen-csapatnál. Görbicz Anitáék szerdán az oroszok elleni összecsapással fejezik be szereplésüket az Eb-n.

Női kézilabda-Eb, csoportkör, negyedik forduló

Csehország–Románia 28:30 (14:17)
​Magyarország–Norvégia 23:24 (9:11, 14:13)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?