Lekézilabdázták a magyarokat Neaguék

Magabiztos győzelmet aratott a román női kézilabda-válogatott a magyar fölött a svédországi Európa-bajnokság kettes számú középdöntős csoportjában. A Helsingborg Arénában rendezett vasárnap esti mérkőzésen Ambros Martín csapata 29:21-re nyert.

A románok végig keményen védekeztek, támadásban pedig Cristina Neagu hozta a formáját. A Montenegróban légióskodó átlövőt nem tudták tartani a magyar lányok, Neagu tíz góllal zárta a mérkőzést. Oana Manea is szórta a gólokat, Eliza Buceschi pedig gond nélkül értékesítette a kiharcolt hétmétereseket, a HC Dunărea Brăila játékosa csak az ötödik büntetőnél hibázott. Magyar oldalon senki nem nyújtott kiemelkedőt, sem támadásban, sem védekezésben.
 


A Kim Rasmussen által irányított magyarok mindössze egyszer vezettek a találkozón, Klivinyi Kinga betalált az első támadásból, de hamarosan Neagu egyenlített, innentől pedig azt történt, amit a román csapat akart. A 15. percben négygólos hátránynál hiába kért időt a dán szövetségi kapitány, a félidőre már körvonalazódott a sima román siker. A második játékrészben a román válogatott megőrizte takaros előnyét, így a végén néhány cserejátékosnak is lehetőséget adott Ambros Martín.

Ami a kapusteljesítményt illeti, a románok ebben a mutatóban is jobbak voltak, Denisa Dedu és Paula Ungureanu összesen tíz, míg Kiss Éva és Szikora Melinda nyolc védést hozott össze.

A román válogatott sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg a svédországi Európa-bajnokságon. Cristina Neaguéknak jó esélyük van bekerülni az elődöntőbe, miközben a II-es csoportban nullapontos magyarok a kiesés szélére sodródtak. A hatos következő fordulójának programja (december 13-a, szerda): Csehország–Románia, Magyarország–Norvégia, Dánia–Oroszország.

Női kézilabda-Eb, Svédország
Középdöntő (II-es csoport, Helsingborg)

Magyarország–Románia 21:29 (9:15, 12:14)
Gólszerzők: Görbicz Anita 3, Klivinyi Kinga 3, Kovács Anna 3, Triscsuk Kriszina 3, Erdősi Ildikó 2, Hornyák Dóra 2, Lukács Viktória 2, Bódi Bernadett 1, Mészáros Rea 1, Nadine Schatzl 1, ill. Cristina Neagu 10, Eliza Buceschi 5, Oana Manea 4, Laura Chiper 3, Aneta Udristoiu 3, Elena Florica 1, Geiger Melinda 1, Crina Pintea 1, Mădălina Zamfirescu 1. Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?