Eldőlt, lesz magyar-román meccs a kézilabda-Eb-n

A tornát két vereséggel kezdő magyar válogatott továbbjutott a középdöntőbe a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon, miután az első szakasz pénteki zárófordulójában 21–14-re legyőzte a montenegrói csapatot. A román válogatott négy ponttal kvalifikált a következő körbe.

A magyarok biztos továbbjutáshoz az kellett, hogy négy vagy több góllal nyerjenek, míg ennél kisebb különbségű győzelem csak akkor ért volna középdöntőt, ha a csehek pontot szereznek a dánoktól a csoport esti összecsapásán. „Továbbra is élnek az álmaink, nagyon sok minden bevált a mai találkozón. A jó védekezéssel nagy volt a nyomás a montenegrói átlövőkön, Janurik Kinga jó munkát végzett a kapuban, és mindenki pluszt nyújtott támadásban is, koncentráltan játszottunk” – értékelt az M4 Sportnak Kim Rasmussen.


Hozzátette, még mindig sok volt az apró hiba, amelyek időnként kizökkentették ritmusából a csapatot, de ezekből lehet tanulni, az elemzések nyomán okosabbá válni. „A folytatásban a világ legjobbjai ellen játszhatunk. Rajtunk a nyomás, de nincs vesztenivalónk. Mindig a soron következő meccsre összpontosítunk, megpróbáljuk megnehezíteni az aktuális ellenfél dolgát” – mondta a dán szövetségi kapitány.

A román válogatott szintén kiharcolta pénteken a továbbjutást. Cristina Neagu ezúttal tíz góllal vezette győzelemre az Ambros Martín által felkészített csapatot, amely a horvátok ellen 31–26 arányban nyert a Helsingborg Arénában.

A csoportkör első fordulójában a román válogatott kikapott Norvégiától, az olimpiai bajnok oroszokat azonban felülmúlták Neaguék. A középdöntőben a román és a magyar válogatott azonos csoportban fog szerepelni. A két hatosból két-két csapat jut tovább az elődöntőbe, míg a harmadik helyezettek helyosztó mérkőzést játszanak.

Női kézilabda-Eb, csoportkör, utolsó forduló

C-csoport (Malmö)

Magyarország–Montenegró 21–14 (11–6)
A magyar csapat gólszerzői: Görbicz 5, Schatzl 4, Klivinyi, Kovács A. 3-3, Lukács 2, Bódi, Erdősi, Hornyák, Triscsuk 1-1.

D-csoport (Helsingborg)

Románia–Dánia 31–26 (15–13)
A román csapat gólszerzői: Neagu 10, Buceschi 7, Udristoiu 4, Manea 3, Chiper 2, Zamfir 2, Zamfirescu 1.

Címlapfotó: Rasmus Terkelsen | ehf-euro.com

Kapcsolódók

Kimaradt?