Kosárlabda: meglepő vásárhelyi siker, élen maradt a Sepsi-SIC

Meglepő győzelmet aratott a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. fordulójában a Marosvásárhelyi BC Sirius. A címvédő Sepsi-SIC magabiztos játékkal őrizte meg vezetőpozícióját.

Az eddigi eredmények alapján a Kolozsvári U favoritként várta a marosvásárhelyi mérkőzést. Az alapszakasz első kilenc fordulójában mindössze egyszer tudott nyerni a BC Sirius, miközben a bajnoki címre pályázó kolozsváriak csak a Sepsi-SIC együttesétől kaptak ki.

​Szombat este azonban borult a papírforma, Steff Zakariás lányai meglepték a kolozsváriakat. Hiába ért el Zahna Medley tripla-dublát (21 pont, 10 lepattanó, 10 assziszt), az U kétszeri hosszabbítás után vereséget szenvedett. A maratoni mérkőzésen 114:106-ra nyert a marosvásárhelyi csapat, amelyből Angel Robinson 31, míg Cherise Daniel 37 ponttal emelkedett ki.

Tyaunna Marshall repítette a Sepsi-SIC csapatát a CSBT Alexandria otthonában. Az amerikai játékos 31 percet és 31 másodpercet töltött a parketten – ez alatt 29 pontot dobott. A zöld-fehérek már a nagyszünetben kétszámjegyű előnyt birtokoltak, s bár a harmadik negyedben faragott hátrányából a teleormani alakulat, az 54:80-as végeredmény klassziskülönbségről árulkodik.

Az Aradi ICIM nagy csatában maradt alul a Phoenix Galaccal szemben, ugyanakkor a Szatmárnémeti CSM minimális különbséggel győzte le brassói riválisát. Utóbbi mérkőzést Oláh Andrea dobása döntötte el.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz
A 10. forduló eredményei

Marosvásárhelyi BC Sirius–Kolozsvári U 114:106, h.u.
CSBT Alexandria–Sepsi-SIC 54:80
Szatmárnémeti CSM–Brassói CSU Olimpia 73:71
CSM Târgoviște–Poli Iași 75:48 CS Phoenix Galați–Aradi ICIM 81:79

A bajnokság állása: 1. Sepsi-SIC 19 pont, 2. Kolozsvári U 18 pont, 3. CSM Târgoviște 18 pont. Részletes tabella a szövetség honlapján

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?