Kolozsváron átadták az ország legmodernebb sportközpontját

Vasile Dîncu fejlesztési miniszter és Emil Boc polgármester jelenlétében felavatták Kolozsváron az ország legkorszerűbb sport- és szabadidőközpontját. A beruházást 20 millió lejjel támogatta az Országos Befektetési Alap.

A Györgyfalvi negyedben található létesítmény pénteki avatóünnepségén Vasile Dîncu úgy nyilatkozott, elérkezettnek látja az időt arra, hogy az ország meghaladja a „szalagvágásos megnyitókat”, ezért a két díszmeghívott szalagvágás helyett elgurított egy bowling-golyót, illetve asztaliteniszezett.
„Álmokat és absztrakt kívánságokat nem áll módjában finanszírozni a kormánynak, a jó projekteket azonban támogatjuk. Ez a létesítmény kiváló példa a központi és helyi közigazgatás közötti jó együttműködésre. Alapvető fontosságúnak tartom, hogy egy városnak legyenek sport- és kulturális központjai, Kolozsvár e tekintetben kiemelkedik az ország városai közül” – hangsúlyozta Dîncu.

Emil Boc polgármester elmondta, az önkormányzat, a fejlesztési minisztérium és az Országos Befektetési Alap közös beruházásaként felépített létesítménybe mindenki számára ingyenes a belépés. Pályafoglaláshoz be kell jelentkezni a honlapon, illetve igényelni kell egy kártyát, amely mindössze pár percet vesz igénybe – tette hozzá az elöljáró.

​A tíz hektáron elterülő szabadidőközpontban többek között labdarúgó-, tenisz- és kosárlabdapályák, illetve gördeszka- és biciklipálya is várja a sportolni vágyókat. Emellett fitneszgépekkel felszerelt termet, a gyerekeknek pedig játszótereket és mászófalakat is kialakítottak a létesítményben, továbbá 280 férőhelyes multifunkcionális rendezvényteremmel ellátott ifjúsági klubbal és 428 férőhelyes szabadtéri amfiteátrummal is rendelkezik

Kapcsolódók

Kimaradt?