Meg sem állna az élvonalig a sepsiszentgyörgyi futballcsapat

Bár a másodosztályú bajnokság legutóbbi fordulójában becsúszott egy vereség, Diószegi László maximálisan elégedett a Sepsi OSK eddigi eredményeivel. A piros-fehérek hiába állnak előkelő helyen a tabellán, a klubtulajdonos igyekszik két lábbal a földön maradni, szerinte a feljutást a következő két idényben kell megcélozni.

A romániai labdarúgás történetében élvonalbeli tagságot Székelyföldről ezidáig csak a marosvásárhelyi klubok harcoltak ki. Hamarosan új erdélyi csapat kerülhet fel a focitérképre, a Sepsi OSK tavaly még a harmadik vonalban szerepelt, a rajongók azonban már a legfelesőbb szintről álmodoznak. Joggal, hiszen a bajnokság felénél a háromszéki együttes az élbolyhoz tartozik, Hadnagy Attiláék 17 forduló elteltével három pontra állnak a második helyezett Brassói FC-től.
„Üdvözletemet és gratulációmat küldöm Kolozsvárról! Várunk az első ligába, várjuk, hogy összecsapjon a Sepsi OSK és CFR Cluj” – írja egy felhasználó a csapat Facebook-oldalán. „Irány az első osztály! Hihetetlen, gratulálok!” – így nyugtázta egy másik drukker a Dacia Unirea Brăila legyőzését. Felmerül viszont a kérdés, hogy a szentgyörgyi klub tudná-e finanszírozni az esetleges élvonalbeli szereplést – többek között erről kérdeztük Diószegi Lászlót.

„Érik a munkánk gyümölcse, lassan kezdenek olyan emberek is a foci mellé, állni, akik eddig hallani sem akartak a sportágról. Végeztem egy számítást, ami alapján ki merem jelenteni, hogy reális eséllyel megpályázhatjuk az első ligát. Jövőre megpróbáljuk, de ha nem is sikerül, két múlva feltétlenül a Liga 1-ben szeretnénk játszani” – nyilatkozta a Maszolnak az üzletember.

„Maximálisan meg vagyunk elégedve az eddigi teljesítménnyel, túlszárnyaltuk az eredeti célkitűzést, de egy pillanatig se felejtsük el, hogy a visszavágók alatt tíz mérkőzésünk lesz idegenben és csak hét itthon. Sokkal nehezebbnek ígérkezik a tavaszi idény” – tette hozzá Diószegi László, aki a Juventus Bukarest gárdáját tartja a bajnokság legnagyobb favoritjának.
„A bajnokságot nehéz megnyerni, mivel a Juventus elhúzott, a második helyre viszont oda lehet érni. Ha jól jön ki a lépés, nem állunk félre, de akkor nagyon sok mindenen változtatni kell. A pályánk nem alkalmas első ligás meccsek megrendezéséhez, nehéz lesz. Nagyon szép lenne a harmadik helyen végezni, az osztályozóra rengetegen kilátogatnának, de jelen pillanatban nem sok esélyünk van a győzelemre, óriási a különbség a két liga között” – magyarázta a Sepsi OSK főtámogatója.

A szabályok szerint a szezon végén a bajnokság első két helyezettje egy szinttel fennebb léphet, a harmadik pozícióban záró csapatnak pedig újabb párharcot kell vívnia azzal az együttesel, amely a két kiesőzónás fölött végez az élvonalban. A Sepsi OSK legutóbb kikapott a bajnokságban, a CS Mioveni vendégeként, ezt megelőzően egymás után hat mérkőzést nyertek meg Valentin Suciu legényei, akik az Aradi UTA-t 4:1-re, míg a Foresta Suceávát 6:1-re ütötték ki hazai pályán.

Három pontért utaznak Brassóba

Szombat délután rangadót rendeznek a bajnokságban, a sepsiszentgyörgyiek Brassóban vendégeskednek. A két csapat legutóbbi találkozóját a Románia Kupában fölényes különbséggel nyerte a Sepsi OSK, ettől függetlenül van, amiért visszavágni a szomszédoknak.

„Nekünk ez presztízsmeccs lesz, az őszi szezon első fordulójában lebecsültük az ellenfelet, végül 3–2-re kikaptunk. A kupában már 5–1-re győztünk ellenük, ami óriási siker volt, az igazi elégtétel viszont az lenne, ha most is nyernénk Brassóban. Egyébként elismerik vagy sem, az első két helyezettet a bírók is segítik” – véli Diószegi László.

Amint azt a tulajdonostól megtudtuk, a téli átigazolási szezonban várhatóan új labdarúgók csatlakoznak a játékoskerethez. Diószegi László elárulta, középhátvéd-, balhátvéd és támadóközéppályás-poszton akarnak erősíteni, ugyanakkor Hadnagy Attila mellé is szerződtetnének egy csatárt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?