Székelyföldön is keresik Puskás Ferenc utódjait

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia megkezdte a székelyföldi labdarúgó-palánták felkutatását. A merítési bázis kiszélesítését egy felmérésre alapozzák, miszerint körülbelül negyvenezer focistacsemete kell ahhoz, hogy egy világklasszist felneveljenek.puskas-akademia-d000164185d4912a5f127

Az együttműködés kimunkálói úgy vélik, a magyar labdarúgás bázisát feltétlenül ki kell terjeszteni a határon túl élő tehetséges magyar gyerekek felkutatására, ezért Székelyföldön akadémiafiókot indít be a Felcsúton jelenleg hetven 12 éven felüli – közöttük három székelyföldi – focistapalántát nevelő Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia.

Az akadémiafiókok egyelőre Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Baróton és Sepsiszentgyörgyön kezdik meg a 7-13 év közötti gyerekek toborzását.

„Csíkszeredában már működik egy anyaországbeli szakemberek által is elismert sportbázis, ahol még az idén át fognak adni egy nagypályás mérkőzésekre is alkalmas műfüves pályát, valamint egy bentlakást – ismertette az akadémia kezdeti lépéseit Kertész Dávid, aki részt vett már egy felcsúti felkészítőn, és az OSK Sepsiszentgyörgy labdarúgóklub égisze alatt fog a háromszéki focista gyerekekkel foglalkozni. 

"Folyamatosan számíthatunk az anyaországi felcsúti akadémiára a szakmai irányításban, továbbképzésben, valamint az anyagi források előteremtését illetően. A toborzást beindítottuk, a tervek szerint legkésőbb 2014-ben Sepsiszentgyörgyön is megépítenek egy műfüves pályát, addig a városi stadion gyepszőnyegén, illetve termeiben fog működni az akadémiai képzés" - tette hozzá Kertész Dávid.

Kimaradt?