Kézilabda: Carmen Amarieit menesztették posztjáról

Elveszítette állását Carmen Amariei, aki 2014 decemberétől vezette a Kolozsvári Universitatea női kézilabdacsapatának edzői stábját. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz az utód, a klub közleménye szerint hamarosan kinevezik az új trénert.

A kolozsváriak gyenge eredményeket értek el a Nemzeti Ligában, legutóbb a Zilahi HC ellen nem tudtak pontokat szerezni. Az őszi idényből nyolc forduló járt le, az U pedig a kilencedik helyen áll a 14 csapatos bajnokságban. ​„Köszönöm a lehetőséget, hogy az Universitatea edzője lehetettem. Két évet töltöttem el a lányokkal, néhányan a szemem láttára nőttek fel, ez pedig örömmel tölt el. Remélem, aki utánam érkezik, nem jut ugyanerre a sorsra. Rengeteget dolgoztam, mindent beleadtam. Köszönöm mindenkinek a támogatást, különösen a szurkolóknak. A vezetőtanács közölte velem a döntést, azt mondták, szükségét érzik egy változásnak” – nyilatkozta a news.ro portálnak a 38 éves edző.

Carmen Amariei játékosként Bajnokok Ligáját nyert a dán Slagelse csapatával és EHF-kupát a francia Besancon együttesével. Az 1999-es norvégiai világabajnokságon 66 góljával a torna egyik legeredményesebb játékosa volt. Edzői karrierjét a SCM Craiovánál kezdte.

Kimaradt?