Kézilabda: nyolc év után nyert selejtezőmeccset a román válogatott

Borította a papírformát Románia férfi kézilabda-válogatottja a 2018-as Európa-bajnokság kettes selejtezőcsoportjában. Az új szövetségi kapitány, a katalán Xavier Pascual Fuertes bemutatkozó mérkőzésén a nemzeti együttes Minszkben szerezte meg a két pontot.

Az eurohandball.com beszámolója szerint a román csapat „sokkolta” az esélyesebbnek tartott házigazdákat. A fehéroroszok háromgólos hátrányból kezdték a szerdai mérkőzés második félidejét, végül 23:26-ra arányban alulmaradtak. A román válogatott nyolc év után először hagyta el győztesen a pályát Eb-selejtezőt követően – írja a Mediafax hírügynökség.

A felnőtt válogatottba első alkalommal kapott meghívott a Székelyudvarhelyi KC-t erősítő Szász András, az SzKC-ból ugyanakkor Andrei Mihalcea is bekerült a csapatba. A következő fordulóban a román válogatott Kolozsváron játszik a sportág élmezőnyéhez tartozó lengyelekkel, a mérkőzést vasárnap, november 6-án rendezik.

Nyíregyházán a magyar férfi kézilabda-válogatott esélyeshez méltóan 24:16-ra legyőzte a jórészt félprofikból álló lett csapatot szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában. Xavi Sabaté szövetségi kapitány együttese vasárnap délután s'Hertogenbosch-ban a hollandok ellen. A csoportokból az első két helyezett, valamint a legjobb csoportharmadik jut ki a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságra – jelenti az MTI.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?