Diadalittas székely himnusszal „vett elégtételt” a Sepsi-SIC a bozgorozó U-s ultrákon

A legvadabb futballhuligánokat hívta segítségül a Kolozsvári U női kosárlabdacsatapának vezetősége a címvédő sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni péntek esti bajnoki mérkőzésre. A galeri mindent elkövetett, hogy megzavarja a vendégeket, de bajnokcsapat győzelme (64-71) egyetlen pillanatig sem volt kétséges.

​A mérkőzés előtt Rusz István, a sepsiszentgyörgyiek menedzsere a Maszolnak elmondta, a kolozsváriakat tartja az összecsapás és az egész bajnokság toronymagas esélyesének. Ezt könnyedén lehet az ellenfél altatásaként is értelmezni, de a fogadóirodák is négyszeres pénzt ígértek a vendéggyőzelemért. 

Ehhez képest a felfokozott hangulatban kezdődött összecsapáson a Sepsi-SIC már az elején magához ragadta a kezdeményezést, a román valogatott elsőszámú irányítója, Annemarie Părău rendre megtalálta csapattársait, akik éltek a lehetőséggel. A Sepsi-SIC legponterősebb játékosai Marshall, Harris és Jeffery voltak, betörésből, távolról vagy ellentámadásból zavartalanul termelték a pontokat.

A hazaiak Taneisha Harrison 22 pontja nélkül nagyon mély gödörbe kerültek volna, a tengerentúli légiós mondhatni egyedüliként nőtt fel az feladathoz az U-sok közül.

A mérkőzést kiemelt kockázatúként kezelték a hatóságok, a mintegy 50 fős Székely Légiót több tucatnyi állig felfegyverzett csendőr „biztosította”. A gond ennek ellenére nem a vendégszurkolókkal, hanem az U-s futbalhuligánokkal volt, akik a stadionok hangulatát hozták be a Horia Demian Sportcsarnokba. S ez nem feltétlenül hízelgő a kolozsváriak számára, ugyanis folyamatosan zúgtak a magyarokat és a székelyeket sértegető rigmusok.

A játékvezetők kérésére a hangosbemondó többször csitította az ultrákat, sikertelenül. A sepsiszentgyörgyiek kispadján helyet foglaló Rusz István másfél oldalt írt tele a magyargyalázó skandálásokkal, pontosan dokumentálva a percet és a felcsendülő rigmust.

A végén, az U-s galeri elkullogása után jöhetett a székely himnusz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?