Kézilabda: Bukarestbe látogat a Győri ETO

A címvédő CSM București vendége lesz pénteken az eddig százszázalékos Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, míg a veretlen Ferencváros a pont nélküli német HC Leipziggel csap össze szombaton.

Az ETO az első két fordulóban remekelt, előbb könnyedén verte a vendég dán Midtjyllandot, majd Oroszországban a Rosztov Don ellen nagyszerű hajrával gyűjtötte be a két pontot. A bukarestiek a nyitókörben legyőzték a rosztoviakat, aztán kikaptak Dániában. Amennyiben a győriek ott folytatják, ahol egy hete abbahagyták, akkor már most óriási lépést tehetnek a csoportelsőség felé. Van is törleszteni valójuk, mivel az előző sorozat döntőjében éppen őket verte a román csapat, hosszabbítás után, hétméteresekkel.Az FTC rosszabb gólkülönbsége miatt a második helyen áll a macedón Vardar Szkopje mögött, amellyel egyébként döntetlent játszott idegenben. Elek Gábor vezetőedző együttese az orosz Asztrahanocskára mért nagy verést Dabason. A lipcseiek még nem szereztek pontot, meglepetés lenne, ha erre a mostani fordulóban kerülne sor.

A női BL 3. fordulójának programja

B csoport
Szombaton játsszák: Asztrahanocska (orosz)–Vardar Szkopje (macedón)16.00; FTC-Rail Cargo Hungaria– HC Leipzig (német), 18.00

Az állás: 1. Szkopje 3 pont (68-51), 2. FTC 3 (59-50), 3. Asztrahanocska 2, 4. Leipzig 0

C csoport
Pénteken játsszák: CSM București–Győri Audi ETO KC 18.00
​Szombaton játsszák: Rosztov Don (orosz)–Midtjylland (dán) 19.00

Az állás: 1. Győr 4 pont, 2. Bucuresti 2 (45-45), 3. Midtjylland 2 (43-52), 4. Rosztov 0

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, a negyedikek az EHF Kupában a 16-os csoportkörben folytatják szereplésüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?