Nagyon nem megy a játék a Csíkszeredai Sportklubnak

Három-nullra kikapott otthonában a Brassói Coronától a Csíkszeredai Sportklub. 

Közel telt ház előtt rendezték meg az erdélyi rangadót a jégkorong MOL Ligában, amely egyben román bajnoki mérkőzés is volt. A Csíkszeredai Sportklub határozottan kezdett és nagyon hamar próbára tette a Brassói Corona hálóőrének, Tőkének az éberségét, aki viszont állta a sarat. A csíki fiúk az első húsz perc során több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, ám ez nem látszott meg az eredményjelző táblán.

Az iramra pedig nem lehetett panasz a második húsz percben sem, amely játékrészre felszívta megát a vendég alakulat. Innentől kezdve talán ők voltak a kezdeményezőbbek, főként a légiós soruk jeleskedett. Ezt mi sem jelezte jobban, mint Klempa hatalmas lökete, amely a vason csattant. Az eredmény viszont 40 perc után sem változott.

Az utolsó felvonást viszont két gyors góllal kezdte a Corona. Előbb a kék-fehérek korongot veszítettek a támadóharmadban, amellyel McDonald ugratta Klempát, aki egy az egyben megverte Ruczujt. A gól szemmel láthatóan megfogta a hazaiakat, amely újabb brassói gólt eredményezett. Ezúttal Filip volt eredményes.

Ekkor váltott a Sportklub, de a gólok nem jöttek, vagy a játékvezető nem látta. Spafford életerős lökete után ugyanis a hazaiak gólnak örvendtek, de Máthé szerint nem a belső illesztésről, hanem a vasról jött vissza pakk. Ezt követően egy kettő az egy elleni szituáció után Campbell faragta szét a vasat. A Brassó ekkor inkább kontrákra játszott és az eredmény tartására, amely sikerült is. Az utolsó percben Ruczuj lekorcsolyázott, de Mihály Á. korongot lopott, majd azt be is lőtte az üres kapuba.

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 0–3 (0–0, 0–0, 0–3)

Gól: Klempa (41.), Filip (43.), Mihály Á. (60.).

Mestermérleg

Tom McCarthy, Csíkszeredai Sportklub: „Nagyon szomorú mérkőzéseket sorozatban úgy elveszíteni, hogy egy pár perc leforgása alatt kapunk gólokat. Az elmúlt meccseken is ez történ, úgy Brassóban, mint Galacon. Elveszítjük a koncentrációnkat, kihagyunk és kapunk két nagyon gyors gólt. Soha életemben nem voltam ilyen szituációban, sem játékosként, sem edzőként, hogy ennyi mérkőzést elveszítsünk sorozatban. Nagyon sajnálom a fiúkat is, hiszen kőkeményen dolgoznak azért, hogy sikeresek legyenek. Okosabban kell játsszunk támadásokban és erőszakosabbak kell legyünk a semleges zónában.”

Martin Lacroix, Brassói Corona: „Egy rangadó volt, ami látható volt úgy a jégen, mint a lelátón. Az első harmadban problémáink voltak és a hazai csapatnak ekkor több nagyobb gólszerzési lehetősége is volt. A második harmadban már úgy érzem mi uraltuk jobban a játékot, majd a harmadik harmadban a kétgólos előnyünket nagyon okosan védtük. Egy jó mérkőzésen, nagyot küzdve nyertünk.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?