Bölények Ligája: először veszített a Dinamo

Nincs már veretlen csapat a férfi kézilabda Nemzeti Ligában, a nyolcadik forduló szerdai játéknapján az elmúlt idény győztese kikapott a HC Dobrogea Sud csapatától.

A konstancaiak négy góllal bizonyultak jobbnak a bukarestieknél, a félidőben 15:14, míg a legvégén 32:29-et mutatott az eredményjelző. Győzelmével a HC Dobrogea Sud átvette a vezetést a bajnokságban, a második helyezett Dinamo hátránya két pont, de ugyanennyivel van lemaradva a harmadik Székelyudvarhelyi KC is az éllovastól.

Kedden az udvarhelyi csapat megnyerte rangadóját, Vlad Caba kézilabdázói kiegyenlített küzdelemben, 26:25-re győztek hazai pályán a CSM București ellen. Időközben a Tordai Potaissa simán alulmaradt a Temesvári Poli otthonában (28:20), míg az újonc Szatmárnémeti CSM sorozatban nyolcadik meccsét bukta el. Az alsóházi rangadót hét góllal nyerte a CSM Făgăraș együttese.

A női Nemzeti Ligában szerdáig három mérkőzést rendeztek meg a hatodik fordulóból. Eredmények: HC Dunărea Brăila–Zilahi HC 25:20, Kolozsvári U–CSM București 19:28, Brassói ASC Corona 2010–CSM Roman 18:18. A bajnokságot a hibátlan HC Dunărea Brăila vezeti 18 ponttal, második a címvédő CSM București 15 egységgel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?