Nagy Ádám: „A profi futball ilyen”

A Bologna magyar középpályása szerint kár rágódni a hibákon, menni kell előre, hiszen ilyen játékkal nyerni lehet Lettországban. Szalai Ádám nem igazán tudott örülni a duplázásnak, ugyanakkor már ő is a következő mérkőzésre gondol. Lang Ádám önkritikusan nyilatkozott, Bernd Storck pedig úgy véli, tanulni kell a tévedésekből. A svájciak edzője gratulált a magyar csapatnak.

Ellentétes félidők, gól a legvégén

Egy meglehetősen óvatos első, és egy gólgazdag második játékrész után a magyar válogatott elbukta a Svájc elleni budapesti vb-selejtezőjét. Bernd Storck csapata az emlékezetes Európa-bajnoki szereplés után először játszott hazai pályán, a szövetségi kapitány pedig gólokat várt Dzsudzsákéktól. A megrendelt találatok jöttek is, de a magasabb szinten jegyzett játékosokból álló svájci együttes kihasználta a magyar védelem megingásait, végül a vendégek jöttek ki jobban az adok-kapokból.

A magyar válogatott csak az első félidőben védekezett stabilan, igaz, a hibákkal együtt is karnyújtásnyira volt a győzelem. Egyenlő állásnál a 77. percben sikerült lekontrázni a szélső hátvédeket rendszerint feltoló ellenfelet, Stieber passza után a frissen becserélt Németh esett el a tizenhatoson belül, fontos megemlíteni, hogy Fabian Schär közreműködésével. A holland játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest, a svájciak pedig a rendes játékidő végén egy „izlandi góllal” elvitték a három pontot.

„Ilyen játékkal nyerni tudunk Lettországban”

„A profi futball ilyen: van, hogy egy hiba is eldöntheti a meccset, mert azonnal kihasználja az ellenfél. A svájciak érezhetően tartottak tőlünk, az első félidőben nem mertek kinyílni, elsősorban a védekezéssel törődtek, nagyon szervezettek voltak” – kezdte értékelőjét Nagy Ádám, aki egy mérkőzés erejéig visszatért korábbi otthonába, a Ferencváros arénájába.

„A második félidőben megpróbáltuk még inkább nyomás alá helyezni őket, bátrabban futballoztunk, sajnos nem sikerült a győzelem. Nincs értelme a hibákon rágódni, együtt nyer, együtt veszít a csapat. Pozitívum, hogy a szurkolók olyan küzdeni akarást láthattak, amely az Eb-n is jellemző volt ránk. Köszönjük, hogy ezúttal is mellettünk álltak! Ilyen játékkal nyerni tudunk Lettországban” – véli az Olaszországban futballozó középpályás.

Az első svájci gólnal nagyot hibázó Lang Ádám a következőképpen összegezte a találkozót: „A második félidőben becsúszott a játékomba egy döntő jelentőségű hiba, ami után nekünk kellett futnunk az eredmény után. Pozitívum, hogy kétszer is vissza tudtunk jönni a meccsbe, de a végén néhány perc alatt már nem sikerült a bravúr. Nem nagyon fogok aludni, szerintem a többiek sem, nagyon szerettünk volna nyerni. Hiszem, hogy hétfőn a lettek ellen sikerül.”

Szalai Ádám szintén a következő meccsre készül, a duplázó 28 éves csatár társai játékát méltatta: „Végre gólt szereztem hazai közönség előtt, sajnos mégsem lehetek elégedett. Úgy gondolom, nem játszottunk rosszul, mentünk előre az eredményért. A széleken folyamatosan duplázni tudtunk, jöttek középre a labdák, ami az elmúlt meccsen nem volt jellemző. Amikor nálunk volt a labda Gera Zoltánnal és Nagy Ádámmal jól tudtunk építkezni, stabilan futballoztunk, végül mégis balul sült el az igyekezetünk. De aki ismer, az tudja rólam, hogy a legnehezebb pillanatokban sem adom fel, most is már a Lettország elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, és erősíteni azokat a pozitívumokat, amelyek kijuttatták a csapatot az Eb-re” – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának Szalai.

Ugyanazt a meccset látták az edzők

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindkét együttes nagy tempóban futballozott. Sikerült kétszer is visszajönnünk a svájciak ellen, de túl sok hibát követtünk el, végül ezek döntötték el az összecsapást. Ezt bosszantó, de emelt fővel távozhatunk, hiszen jól játszottunk, ugyanakkor ezzel nem szereztünk pontot” – idézi az MTI Bernd Storckot, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Gratulálok a csapatomnak, de a magyaroknak is, hiszen nagyszerűen futballoztak, nyomás alatt tudtak tartani minket és egy pillanatig sem adták fel” – fogalmazott a lefújás után Vladimir Petkovics, a svájciak edzője.

A „Nati” két forduló után hibátlan mérleggel vezeti a B-csoporot, a második helyre pedig a továbbra is veretlen, lettországi sikerükkel immáron négypontos feröeriek jöttek fel. Portugáliának nem volt nagy kihívás az Andora elleni hazai selejtező, Cristiano Ronaldóék 6–0-ra győztek pénteken. A magyar válogatott jelenleg az ötödik helyet foglalja el a csoportban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?