Kétszer is egyenlített Svájc ellen, de kikapott a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott a vendég svájci csapattól a pénteki világbajnoki selejtezőmérkőzésén a Groupama Arénában.

A gól nélküli első félidőt követően a vendégek Lang Ádám hatalmas hibáját kihasználva az 51. percben Haris Seferovic révén szereztek vezetést, két perccel később azonban Szalai Ádám egyenlített. A vendégek a 67. percben Ricardo Rodríguez kapásgóljával kerültek újra előnybe, ám a 72. percben Szalai második találatával ismét egyenlő lett az állás.

A hajrában mindkét gárda a győzelemért támadott, végül a svájciak a csereként beállt Valentin Stocker révén megszerezték a három pontot érő gólt. A két mérkőzésen egy pontot gyűjtött magyar válogatott hétfőn Rigában Lettország vendégeként lép pályára.

Vb-selejtező, B csoport, 2. forduló: Magyarország-Svájc 2-3 (0-0); Groupama Aréna, 21 ezer néző, v.: Björn Kuipers (holland); gólszerzők: Szalai (53., 72.), illetve Seferovic (51.), Rodríguez (67.), Stocker (89.)

Remek hangulatban érkezhettek a pályára a csapatok, a válogatott hivatalos dala, az "Éjjel soha nem érhet véget" egészen egyedi változatban, a himnuszokat is játszó fúvószenekar prezentálásában, a közönség énekével kiváló felvezetésnek bizonyult.

Rendkívül lüktető első félidőt láthatott a közönség, a csapatok körülbelül öt-tíz perces periódusokra vették át egymástól az irányítást. A játékrész egyetlen nagy helyzetét a vendégek hagyták ki.

Nem sokkal a fordulást követően gyors gólváltás következett, a svájciak Lang hibáját kihasználva kerültek előnybe, két perccel később Szalai a kapufáról kipattanó labdának köszönhetően egyenlített. Ez lélektanilag jót tett a magyar csapatnak, hiszen egyre többet birtokolta a labdát a svájci térfélen, de újabb komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni.

A svájciak a 67. percben újra előnybe kerültek, Rodríguez egy jól eltalált lövéssel használta ki, hogy egy picit elcsúszott a magyar védekezés. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata azonban nem zuhant össze, újra gyorsan egyenlített, ezúttal Szalai fejjel talált a kapuba. Ismét lendületbe jött a magyar válogatott, Szalai remek indítását követően Németh gyanús körülmények között esett el az ötösön belül, a bíró továbbot intett.

A hajrában mindkét gárda a győzelemért támadott, végül a 89. percben a svájciaknak szerezték a három pontot érő találatot, ugyanis a magyar védelem egy nagy bedobásnál nem figyelt a hosszú oldalon helyezkedő Stockerre, aki így első labdaérintéséből senkitől sem zavartatva közelről lőtt a kapuba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?