Vb-selejtező: nehéz körülményekre számít Burleanu

A román labdarúgó-válogatottnak a műfüves pályával és a hőmérséklet-különbséggel is meg kell küzdenie a soron következő két selejtezőmérkőzésén – nyilatkozta a Henri Coandă Repülőtéren a pénteki elutazás előtt Răzvan Burleanu. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke szerint a játékosoknak – a nehéz körülmények ellenére – be kell gyűjteni a maximális hat pontot.

„Kazahsztánban sajnos műfüves pálya vár ránk, ráadásul nincs a legjobb állapotban. Örményországban 20 fokban játszunk, majd a következő mérkőzésen fagypont körüli hőmérséklet várható – ez a különbség problémát jelent, de készültünk rá. Úgy vélem, előnyünkre válhat, hogy a jereváni meccs után nem kell hazautaznunk, hanem a környéken maradunk. Más válogatottaknak sokkal több időbe kerül eljutni ezekbe az országokba” – fejtette ki a sportvezető.

„Az a célunk, hogy hat ponttal térjünk haza, minden meccsnek győzelmi szándékkal vágunk neki. Most azonban nem csak rajtunk múlik a siker, az ellenfél mellett a pályával is meg kell küzdeni. Láttuk, hogy a lengyelek döntetlent játszottak a kazahokkal, bevallom, én sima lengyel siker számítottam” – tette hozzá Răzvan Burleanu.

A világbajnoki selejtezősorozatot egy ponttal kezdő román válogatott pénteken repült Örményországba. Cristoph Daum csapata előbb szombat este Jerevánban, majd kedden (október 11-én) Asztanában vendégeskedik.

Kapcsolódók

Kimaradt?