Kézilabda: Győrből a román válogatott kispadjára

Egyszerre lesz a Győri ETO edzője és a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Ambros Martín – a spanyol edző elfogadta a román szövetség felkérését.

Ambros Martín annak a Tomas Rydenek a helyét veszi át, aki a hírek szerint az üzleti életben vállal munkát. A svéd szakemberrel a kispadon Cristina Neaguék bronzérmet szereztek a 2015-ös dániai világbajnokságon. Az olimpiai szereplés már közel sem volt ennyire sikeres, a lányok még a csoportjukból sem tudtak továbbjutni Rióban. A spanyol tréner négyéves szerződést kötött a román szövetséggel, de továbbra is a győriek edzője marad. A kisalföldi klub jelezte, hogy nem állt módjában megvétózni a döntést. Ambros Martín rövid ideig a magyar női válogatottat is irányította Elek Gáborral karöltve. 

Az ibériai mester edzői karrierje során kétszer nyert Bajnokok Ligáját a Győri ETO-val, az Európai Kézilabda Szövetség a tavalyi és a tavalyelőtti idényben a sorozat legjobb edzőjének választotta.

Ambros Martínt 2015. márciusában is hírbe hozták a román nemzeti együttessel, akkor az edző kijelentette, nem lesz a román válogatott kapitánya, mert ezzel ártana a győri klubnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?