Kosárlabda BL: kettős győzelemmel jutott tovább Várad és Kolozsvár

A két nappal korábban Cipruson elért 28 pontos győzelemnek köszönhetően biztos továbbjutóként lépett pályára hazai közönsége előtt a Kolozsvári U-BT a Petrolina AEK Larnaca ellen. A tét nélküliség mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét, az új multifunkcionális sportcsarnokba begyűlt mintegy 2000 néző ritka gyenge mérkőzés után könyvelhette el kedvencei 67-56-os győzelmét és a kosárlabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe jutást.

Mihai Silvășan, a Kolozsvári U-BT idén debütáló edzőjének nagyon nehéz dolga lehetett a keddi, larnacai mérkőzés után felcsiholni tanítványaiban a harci szellemet. Az egyetemisták odakinn 78-50 arányú győzelme tulajdonképpen felesleges pénzkidobássá degradálta a kolozsvári visszavágót. A két csapat ebben a helyzetben azt tehette volna, hogy nézők szórakoztatására játszik egy bemutató, All Star-jellegű mérkőzést, de erre vagy nem voltak képesek vagy nem akarták.

Az első negyed 10-10-es eredménye sokat elmond arról, hogy mit láthatott a közönség. A hazaiak elvesztett labdákkal, a vendégek pedig pocsék dobásokkal dühítették kispadjukat. Nagyszünetig az U egy kicsit összeszedte magát, az AEK pedig tovább rontott dobószázalékán, a vendégek ebben a negyedben csak 7 pontot szereztek, így nagyszünetre 27-17-nél vonulhattak a csapatok.

A második félidő pontgazdagabbra sikerül, s ebben nagy szerepe volt az U irányítójának, Filip Adamovicsnak, aki a csapattársainak leosztott asszisztok mellett a pontszerzésből is kivette részét, a boszniai szerb légiós 20 pontot dobott ebben a félidőben, amivel az összecsapás legeredményesebb játékosa lett.

 A kolozsváriak következő ellenfele a török liga tavalyi 7. helyezettje, Muratbey Ușak Sportif lesz. Az oda-visszavágó győztese bejut a BL csoportkörébe, a vesztes a FIBA EuroCup sorozatban folytathatja.

A BL-ben folytathatja a Nagyváradi CSM is, amely a keddi hazai sikere után a szlovákiai visszavágón is legyőzte 73-67-re a BC Prievizda együttesét, így a Körös-partiak is kettős győzelemmel jutottak a kosár BL második selejtezőkörébe, ahol a Lukoil Academic Szófia lesz az ellenfele.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?