Kosárlabda-BL: váradi és kolozsvári siker

A Nagyváradi CSM hazai, a Kolozsvári U-BT pedig idegenbeli sikerrel mutatkozott be az idén alapított kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A váradi csapat kedd este a vártnál nehezebben nyert a szlovák BC Prievidza ellen az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Az álmos kezdés után Cristian Achim kosárlabdázói összekapták magukat és gyorsan eltüntették az ötpontos hátrányt. A második negyedet azonban a vendégek nyerték, így a nagyszünetben még a BC Prievidza vezetett. A mérkőzés második felében pontosabban játszó Nagyváradi CSM végül hét ponttal nyert – kérdés, mire lesz elég ez a fór a csütörtöki visszavágón.


Barnette zsákolása

A Kolozsvári U-BT nagy lépést tett a selejtező második fordulója felé azzal, hogy kis híján harminc ponttal múlta felül a Petrolina AEK Larnaca együttesét. A kolozsváriak védekezése jól működött, sikerült 50 ponton tartani a ciprusiakat, miközben Vlad Moldoveanu és Ousmanne Baro is 20 pont fölé jutott. Érdekesség, hogy a fogadóirodák az AEK-et tartották esélyesebbnek a győzelemre.

Kevéssel az európai kupameccs előtt a kolozsvári klub honlapján jelezte, hogy edzés közben sérülést szenvedett a keret sepsiszentgyörgyi születésű kosarasa, Kuti Nándor. A 19 éves játékosnak eltört a lábközépcsontja, így három-négy hetes pihenő vár rá.

Kosárlabda Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?