Vb-selejtező: a belga másodedző tudja a siker receptjét

„A futball olyan, mint az ökölvívás, egy pillanatig nem figyelsz a védekezésre és máris padlóra küld az ellenfeled” – mondta a pénteki sajtóbeszélgetésen Rudi Verkempinck, a román labdarúgó-válogatott másodedzője.

A kereken 50 esztendős külföldi tréner szerint csakis kiegyensúlyozott játékkal lehet győzni vasárnap a montenegróiak ellen. Cristoph Daum segítője felhívta a román játékosok figyelmét, hogy több millió embernek tartoznak felelősséggel, Rudi Verkempinck ugyanakkor bizakodva várja a kolozsvári vb-selejtezőt:

„Itthon játszunk, nyernünk kell és nyerni is fogunk! Ez a mi hazánk, 22 millió embernek tartozunk felelősséggel, a legfontosabb pedig, hogy szívből focizzunk. Gyors gondolkodásra és gyors játékra lesz szükség” – nyilatkozta az edző, akinek saját honlapja van.

Meglátása szerint a montenegrói együttes különösen a szögletrúgásoknál lehet veszélyes, másrészt rendkívül tömören védekezik. Az ellenfél játékosai közül Joveticst, Szavicst, Bercirajt, illetve Tomasevicst emelte ki a belga szakember, aki szerint a román válogatott nagy hibát követne el, ha leírná a délszláv alakulatot.

Az Európa-bajnokságon már a csoportkörben elvérző román nemzeti csapat a Kolozsvár Arénában játssza első vb-selejtezőjét, a találkozó vasárnap este 21:45-kor kezdődik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?