Cristoph Daum: nyerni kell Kolozsváron!

Győzelemre szólította fel játékosait a román labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya. Cristoph Daum csütörtökön sajtóértekezletet tartott a mogoșoaia-i edzőközpontban, beszélt a sérülésekről, elárulta, melyik futballisták esélyesek a csapatkapitányi tisztség betöltésére, de szóba került Laurențiu Reghecampf is.

A válogatott tagjai péntekig az Ilfov megyei községben készülnek a Montenegró elleni világbajnoki selejtezőre, majd szombat délelőtt célba veszik Kolozsvárt. A mérkőzést vasárnap este 21 óra 45 perckor rendezik a sétatéri arénában, amelynek gyepszőnyege a legfrissebb fotók tanúsága szerint továbbra sincs a legjobb állapotban. A Leverkusen korábbi trénere azonban nem foglalkozik a sajtóhírekkel.

„Vasárnap a legjobb futballunkkal próbálunk majd előrukkolni, nem számít milyen a pálya minősége. Apait-anyait bele kell adni és meg kell nyerni a kolozsvári mérkőzést” – nyilatkozta a német szakember.

Cristoph Daum elmondta, a kezdőcsapat gerince összeállt a fejében, de továbbra is vannak kérdőjeles posztok. Vlad Chiricheș játéka bizonytalan, ugyanakkor kisebb sérüléssel bajlódik két csatár, Claudiu Keserü és Florin Andone. Daum szerint több vezére is van a válogatottnak, a csapatkapitány Cristian Săpunaru, Dragoș Grigore és Vlad Chricheș közül kerülhet ki.

A sokat látott edző arra kérte az újságírókat, ne keltsenek fölösleges konfliktust közte és a Steauát irányító Laurențiu Reghecampf között. „Nem szeretnék semmiféle vitát Laurențiu Reghecampffal. Nagyon tisztelem őt, részemről minden a legnagyobb rendben van” – nyilatkozta a válogatott első külföldi szövetségi kapitánya.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?