Vb-selejtező: Románia egyértelmű favorit a montenegrói hátvéd szerint

Vladimir Bozsovics egyértelműen a román labdarúgó-válogatottat tartja esélyesebbnek a vasárnap esti világbajnoki selejtezőn.

A Bukaresti Rapidnál is megfordult 34 éves balhátvéd a Román Labdarúgó Szövetség honlapjának nyilatkozott a közelgő mérkőzésről. Christoph Daum csapata szeptember 4-én a montenegrói együttessel játszik Kolozsváron.

„Meggyőződésem, hogy Románia fog nyerni, mivel a montenegrói válogatott jelenleg átalakulóban van, sok az új játékos, illetve az edzőt is nemrég nevezték ki. Ilyen változások mellett nehéz összerázni a csapatot, s bár a románok helyzete is hasonló, a játékosállomány nem változott, a szövetségi kapitányunknak jóval könnyebb dolga van” – fejtette ki Bozsovics, aki elismerően beszélt a román futball infrastruktúrájáról, dicsérte továbbá a játékosokat és a szurkolókat.

Arra a felvetésre, miszerint a montenegróiak védekező felfogású futballal készülnének, Vladimir Bozsovics határozott nemmel válaszolt. Mint mondta, Ljubisa Tumbakovics, a válogatott szerb trénere a kétcsatáros játékrendszer híve, így a honfitársaktól egyáltalán nem számít bunkerfocira.

A selejtezőcsoportot keménynek minősítette, szerinte a dánok, a lengyelek és a románok harcolnak majd a kijutást érő helyekért.

Kapcsolódók

Kimaradt?