„Kimotoroznak” 25 milliót Maros megye költségvetéséből

Közpénzből fejezik be a Maros megyei Cserged közelében épülő motorsport park munkálatait. A Maros megyei tanács 25 millió lejt különített el az építkezés befejezésére, az összeggel az elúszott uniós támogatást pótolják.

Az 56 millió lej értékű európai uniós finanszírozású projekt kivitelezését több mint hat évvel ezelőtt, 2010 májusában kezdték el. Három évvel később az olasz kivitelező költségvetés-kiegészítésre tartott igényt. Ezt azonban elutasította a megyei önkormányzat és szerződést bontott a kivitelezővel, amely perbe hívta Maros Megye Tanácsát.

A bíróság több mint két év pereskedés után úgy döntött, hogy az olasz cégnek el kell hagynia a munkatelepet. De mivel kifutott a határidőből, az unió már nem finanszírozza a munkálatok befejezését, ezt tehát a megyének önerőből kell kifizetnie.

A megyei önkormányzat újabb versenytárgyalást írt ki, amelyet egy Maros megyei és egy bukaresti cég társulásban nyert meg.

A motorsport park eddig 67 százalékban épült fel. A Maros Megyei Tanács a kivitelezési határidőt jövő év végéig tolta ki.

A szabadidő és sportkomplexum a motoros sportok rajongói számára készül, a 3,7 km hosszú pálya 11 méter széles lesz, és 17 kanyarból áll majd. A létesítményen 11 dupla garázs áll majd, ugyanakkor adminisztréciós épületet és lelátót is építenek. A Marosring használható lesz motor-, autó-, bicikli- és karting versenyekre egyaránt. A sportkomplexum 180 rövidtávú munkahelyet teremt a megépítés befejezéséig, majd ezt követően 35 állandó munkahelyre lesz szükség a pálya fenntartásához.

 

 

Kimaradt?