A gyanú szerint Steaua-szurkoló ölte meg a Dinamo-drukkert

Elindult a nyomozás a fővárosi labdarúgó-derbi után elhunyt Dinamo-drukker ügyében, akit a gyanú szerint az ősi rivális Steaua egyik szurkolója ölt meg. Szerdán este a bukaresti rendőrök gyilkossági osztályán kihallgatták az első tanúkat.

Adrian Daniel Matei sajtóhírek szerint egy bajban levő ismerősének akart segíteni a szombat esti rangadót követően. Szurkolótársát állítólag megtámadták a Steaua drukkerei, és a közbelépő fiatalembert fejbe vágta egy üveggel a rivális csapat egyik drukkere. A mindössze 18 éves fiú napokig kómában feküdt a Sf. Pantelimon Sürgősségi Kórházban, szerdán pedig elhunyt. Az áldozat az Anghel Saligny-líceum tizenkettedik osztályos diákja volt, szabadidejében pedig a CS Antilopa klubnál gyephokizott. Edzője, Ana Litvinchevici a ProSport érdeklődésére elmondta, nagyon fegyelmezett, jól nevelt és csendes gyermeknek ismerte Adriant, aki rajongott a fociért és a Dinamo minden hazai mérkőzésére kilátogatott.

A tragikus eset után az ügyészek büntetőeljárást indítottak annak kiderítésére, hogy történt-e bűncselekmény. A hatóságok kamerafelvételek segítségével próbálják beazonosítani az állítólagos tettest. Időközben Ionel Dănciulescu, a Dinamo sportigazgatója együttérzését fejezte ki a gyászoló családdal, az egykori csatár egyben felszólította az illetékeseket, hogy minél előbb derüljön fény a tettes kilétére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?