II. Liga: Pontokat vesztett a nyitányon az UTA

Az olaszországi edzőtáborból szinte a „beestek” a másodosztályú bajnokság rajtjára az aradi labdarúgók, de a szombat délelőtti nyitómeccs elején nyoma sem látszott a fáradtságnak az UTA-játékosokon. A második percben Ciprian Rus egy baloldali akció végén az alapvonal mellől remekül tálalt középre, és Denis Man tíz méterről bal belsővel ragyogóan helyezett a vâlcea-i kapus hálójába.

Az újaradi stadion közönsége ilyen rajt után joggal reménykedett nagyarányú győzelemben, de a huszadik percbem végén mégis az oltyánok egyenlítettek: Geantă a tizenhatos széléről küldött jól eltalált lövést a vinklibe. Az első játékrész hajrájában visszavehették volna a vezetést a hazaiak, mert Strătilă-t szabálytalanul állították meg a vendégek büntetőterületén belül, Copil tizenegyesét viszont kivédte az Olt-partiak fiatal kapusa.

A papírforma szerint a múlt idényben a feljutásról csak az osztályozó rájtászásában lemaradó UTA volt az esélyesebb, a második félidőben mégis a látogatók jutottak vezetéshez, a szemfüles Cârstea révén, aki közelről kotort egy labdát Miron kapujába. Öt perccel később – Drăghici kiállítása után – emberhátrányba kerültek a fehér mezes vendégek, és létszámfölényét három perccel a rendes játékidő letelte előtt váltotta gólra az UTA: Curtuiuș a tizenhatoson belülről szerezte meg a pontot érő gólt.

II. Liga, 1. forduló: UTA–Râmnicu Vâlcea-i CSM 2–2 (1–1), gólszerzők: Man (2. p.), Curtuiuș (87. p.), illetve Geantă (20. p.), Cârstea (72. p.).
További eredmények: CS Afumați–Pankotai Șoimii 16–0 (a hegyaljaiak az ificsapattal álltak ki), Sepsi OSK–Brassói 1–2, Bukaresti Juventus–CS Mioveni 1–1, Szatmárnémeti Olimpia–Resicabányai Metalul 2–0, Dunărea Călărași–Brăila 0–2, Tatrangi Unirea–Foresta 4–1, Temesvári ASU Poli–Târgoviște-i Chindia 3–4, CS Baloteşti–ACS Berceni 4–1, Nagyváradi Luceafărul–Clinceni 0–0

Kimaradt?