Rio: hat-nyolc éremre számít a román sportvezető

Alin Petrache, a Román Olimpiai- és Sportbizottság elnöke szerint a romániai küldöttség hat-nyolc éremmel térhet haza a riói játékokról. A sportvezető az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, derűlátó az olimpia előtt, kedvező esetben akár kilenc érem is összejöhet. A 2012-es londoni olimpián 2 arany, 5 ezüst és 2 bronz volt a román éremtermés. Románia 105 sportolót küld az olimpiára, legtöbben atlétikában, illetve evezésben indulnak.

„A román olimpiai bizottság számára már régen elkezdődött a riói olimpia, jóformán a legutóbbi kiadás végétől készülünk. Kissé csalódott vagyok, mivel az utazást nem tudtuk egységesen megoldani. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy miként fogunk szerepelni Brazíliában. Nem vagyok borúlátó, hat-nyolc éremre számítok, meglepetés esetén akár kilenc érmet is begyűjthetünk” – véli Alin Petrache.

A vezetőt a kajak-kenu válogatottat érintő doppingügyről is kérdezték. A nemzetközi szövetség döntésének értelmében a román kajak-kenuzók szisztematikus doppingolás miatt nem vehetnek részt az olimpián. „Ez egy fájó pillanat a román sportnak, mivel a szóban forgó szövetség sok olimpiai érmet adott az országnak. Nagyon rossz azt nézni, hogy a sportolókat egy évre eltiltották a nemzetközi versenyekről.”

Alin Petrache nem kívánta kommentálni Simona Halep visszalépését. A korábbi parlamenti képviselő úgy fogalmazott, Halep nagy sportoló és a román sportnak továbbra is szüksége van rá. Ami a zikavírust illeti, Alin Petrache szerint a szervezők biztosították a résztvevőket, hogy minden rendben lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?