Davis-kupa: sorsolás kipipálva

Közétették a hétvégi román-spanyol Davis-kupa párharc párosításait. A mérkőzések otthona a 2014-ben átadott kolozsvári sportcsarnok lesz.

A spanyolok nagyágyúk nélkül érkeztek Kolozsvárra, Rafael Nadal és David Ferrer sem tagja az ibiériai keretnek. Igaz, a világranglistán az előkelő tizenötödik helyet elfoglaló Roberto Bautista Agut, illetve a 20. Feliciano Lopez benne van a csapatban.

A csütörtökön elkészített beosztás alapján az első meccset Marius Copil és Feliciano Lopez játssza. A pénteki versenynapon még Adrian Ungur és Roberto Bautista Agut méri össze tudását. Szombaton a párosok mérkőzését tekinthetik meg az érdeklődők, majd vasárnap két egyes mérkőzés zárja az eseményt.

Davis-kupa, euro-afrikai zóna, 1. csoport, 2. kör
Kolozsvár (július 15–17.): Románia–Spanyolország

Pénteken
Marius Copil–Feliciano Lopez
Adrian Ungur–Roberto Bautista Agut

Szombaton
Horia Tecău/Florin Mergea–Marc Lopez/Pablo Carreno Busta

Vasárnap
Marius Copil–Roberto Bautista Agut
Adrian Ungur–Feliciano Lopez

A budapesti Europe Tennis Centerben a Nagy Péter–Andrej Martin mérkőzéssel veszi kezdetét pénteken a Magyarország-Szlovákia találkozó, szintén az euro-afrikai zóna I-es csoportjában. A magyar szövetség (MTSZ) honlapja szerint a csütörtöki sorsolás alapján a pénteki második egyest Fucsovics Márton (165.) játssza majd Jozef Kovalikkal (124.), míg a szombati páros mérkőzésen a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz. A zárónapon Fucsovics–Martin és Nagy–Kovalik összecsapásokat rendeznek. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért – tájékoztat az MTI.

Kapcsolódók

Kimaradt?