Senkit sem kímélt első sajtótájékoztatóján José Mourinho

Megtartotta első sajtótájékoztatóját a Manchester United új menedzsere, José Mourinho, aki nem hagyta ki a lehetőséget, hogy mindenkinek odapöröljön egyet. 

„Nehéz szavakkal leírni, hogy mit jelent az MU menedzserének lenni – kezdte José Mourinho. –  Ez olyan munka, ami nagyon sokak álma, de csak keveseknek adatik meg a lehetőség. Ismerem a klub múltját, és tudom, hogy mit várnak tőlem a szurkolók, de ez nem riaszt el, mert a karrierem szempontjából a legjobbkor jött ez a lehetőség.”

​Arra a bizonyos munkára nem egyedül Mourinhónak fájt a foga, hanem a klub legendájának,  Ryan Giggsnek is. „Nem az én felelősségem, hogy Ryan elhagyta a klubot. Ő azt a munkát akarta, amit én kaptam meg. Ha egy nap vissza akar térni a csapathoz, amíg itt vagyok, én nem akadályozom meg.”

„Mindent egyszerre akarok: meccseket nyerni, jól játszani, és hogy a szurkolók mögöttünk álljanak. Nem akarok gólokat kapni. Biztos nem teljesül minden, de erre törekszünk.”

Mourinho érkezésével elkezdte megerősíteni a játékoskeretét is az MU: elsőként  Eric Baillyt szerződtette, majd jött a bombaigazolás, Zlatan Ibrahimovic. A sajtótájékoztatón résztvevő újságírókat foglalkoztatta a kérdés, hogy a szakember hogyan képzeli el a csapatot, milyen erősítések várhatóak még.

„Megvan az elképzelésem, hogy milyen játékot akarok látni, és ehhez specialistákra van szükségem. Egy-két olyan játékost szeretnék a csapatba, aki több poszton is bevethető, mert ők segíthetnek azokban az időkben, amikor hullámvölgybe kerülünk.” A szakember elmondta, hogy összesen négy igazolást tervez, amelyből az egyik hamarosan hivatalos lesz (itt nagy valószínűséggel Henrih Mhitarjanra célzott). Addig azonban nem lélegezhet fel, amíg a negyedik új embert is a csapatnál nem tudja, és nem várják meg vele az átigazolási időszak végét. 

Az új emberek mellett a maradókról is szót ejtett Mourinho, elsősorban a sokak szerint gyorsan megöregedett Wayne Rooneyról. „Talán ő már nem igazi csatár, talán nem egy kilences, de nálam soha nem látják őt hatosként, aki a kaputól ötven méterre játszik. Nem lesz kilences, nem lesz tízes, talán kilenc és fél lesz az ő pozíciója.”

Mourinho arra is odafigyelt, hogy az edzőkollégáknak is odaszúrjon kicsit. Vélhetően a „nagy barátjára”, Arsene Wengerre gondolt, amikor a következőket mondta: „Vannak olyan menedzserek, akik tíz évvel ezelőtt nyertek legutóbb trófeát, és vannak, akik még soha. Én legutóbb tavaly nyertem. Ha nekem bizonyítanom kell, akkor mit mondjanak ők?”

Burkoltan az elődjét, Louis van Gaalnak is üzent. „El akarom felejtetni az előző három évet. Mondanám, hogy jobbak leszünk, de a negyedik helynél jobbnak lenni nem elég.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?