EURO-2016: Anglia nem kaparta ki a magyarok gesztenyéjét

Románia csúfos leszereplése és a magyarok Portugália elleni szerdai mérkőzése között a Maszol helyszíni tudósítója a labdarúgó-Európa-bajnokságon (EURO-2016) elugrott a Lyontól egy órás távolságra levő Saint-Étienne-be, hogy megnézze az Anglia-Szlovákia mérkőzést. Az összecsapás rendkívül fontos volt a magyar válogatott számára is, ugyanis egy esetleges angol győzelem esetén Dzsudzsákék biztos nyolcaddöntősöknek számítottak volna. 

Az angolok rettenetes nyomás alatt tartották a szlovákokat, de gól nem esett. Ez nem jó a ...magyaroknak, mert így maguknak kell kikaparni a gesztenyét. Vagyis a biztos továbbjutást.

Már a mérkőzés vége felé járunk St-Étienne-ben, amikor kapjuk a hírt, hogy Bale is lőtt egyet, a velsziek már 3-0-ra vezetnek az oroszok ellen.

Kapjuk a hírt, hogy Toulouse-ban Wales már 2-0-ra vezet Oroszország ellen. Ezzel a velsziek 6 ponttal átvették a vezetést a virtuális táblázaton az 5 pontos Angliától. Szlovákiának 4 pontja van, Oroszországnak pedig 1. Nézzük meg Taylor gólját, amivel a szigetországiak növelték előnyüket.

A St.-Étienne-i stadionba 30 ezer angol szurkoló fért be, a másik 30 ezer a város kocsmáiban várja meg a „harcba küldött” társaikat. A 40 ezer férőhelyes Geoffroy-Guichard-stadionban így szóltak a himnuszok.

Munkatársunk a mérkőzés előtte saját szemével is megbizonyosodott arról, hogy miről is szól a hírhedt angol szurkolók számára a meccsnap.

A 250 ezres városra rázúduló 60 ezer szigetországi megitta a város összes sörét, táncolt, focizott, szemetelt. A csatolt gelériában és az alábbi videókban megmutatjuk, amit láttunk.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

Kimaradt?