Hivatalos: José Mourinho a Manchester United edzője

Hivatalosan is bejelentették, hogy José Mourinho veszi át a Manchester United labdarúgócsapatának irányítását. Elődjét, Louis van Gaalt hétfőn menesztették.

Mourinho sajtóértesülések szerint hosszas tárgyalások után csütörtökön írta alá három évre szóló szerződését. 

Mourinho Portugáliában, Olaszországban, Spanyolországban és Angliában is bajnok volt, kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, így nem csoda, hogy szuperlatívuszokban beszélt róla Ed Woodward, a klub alelnöke. „José egyszerűen a világ jelenlegi legjobb edzője. Európában mindenhol trófeákat tudott nyerni, Angliában háromszor is bajnok lett, tökéletesen ismeri az itteni viszonyokat” – utalt arra, hogy Mourinho a Chelsea-vel háromszor is a Premier League trónjára ült, 2003 óta pedig 22 trófeát gyűjtött be.

José Mourinho is udvarolt egyet székfoglalójában: „Különleges megtiszteltetés, ha valaki a Manchester United edzője lesz. Ez az a klub, amelyet mindenki ismer a világon, valamilyen különleges, misztikus romantika veszi körül, amellyel egyetlen klub sem versenyezhet.”

Rendkívül érdekes lesz a Premier League következő szezonja, hiszen új edzővel vág neki a Manchester United mellett a Manchester City (Josep Guardiola) és a Chelsea (Antonio Conte) is, valamint a Liverpoolt addigra saját képére formálhatja Jürgen Klopp.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?