EURO-2016: Cantona durván nekiment Deschampsnak

Éric Cantona, a francia labdarúgó-válogatott legendás játékosa rá jellemző módon fejezte ki nemtetszését, amiért Karim Benzema és Hatem Ben Arfa nem került be az Európa-bajnokság házigazdájának végső keretébe.

Mint ismert, Didier Deschamps már kihirdette a franciák keretét, amibe nem tudta beverekedni magát Karim Benzema és Hatem Ben Arfa. Cantona szerint azonban nem sportszakmai indíttatásból maradt ki a két ász, hanem a származásuk miatt. A Manchester United korábbi labdarúgója úgy hiszi, hogy Deschamps, a francia miniszterelnök, Manuel Valls nyomására nem válogatta be a két játékost.

„Az biztos, hogy Benzemát és Ben Arfát a franciák legjobb játékosai között lehet emlegetni – nyilatkozta a Guardiannak Cantona. – Emellett azt is tudjuk, hogy mindketten Afrikából származnak. A kérdés tehát nyitott.”

Az algériai származású Benzema a 2015–2016-os szezonban 28 gólt szerzett a Real Madridban, míg a tunéziai gyökerekkel rendelkező Ben Arfa 18 találatot jegyzett a Nice színeiben.

A francia keret
Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Benoit Costil (Rennes)
Védők: Adil Rami (Sevilla), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Manchester City), Jérémy Mathieu (Barcelona), Patrice Evra (Juventus), Bacary Sagna (Manchester City), Christophe Jallet (Olympique Lyon), Lucas Digne (AS Roma)
K
özéppályások: Paul Pogba (Juventus), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Lassana Diarra (Marseille), N'Golo Kanté (Leicester City), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Newcastle)
Támadók: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Dimitri Payet (West Ham United), Anthony Martial (Manchester United), Kingsley Coman (Bayern München), Olivier Giroud (Arsenal), André-Pierre Gignac (Tigres UANL)
Szövetségi kapitány: Didier Deschamps 

Deschamps ügyvédet fogadott

A rasszizmussal vádolt Deschamps felkérte ügyvédjét, Carlos Brusát, hogy tegyen lépéseket. „Lépéseket kezdeményezek a polgári és büntető bíróság előtt, hogy szankcionálják ezeket a rágalmakat és becsületsértéseket, amelyet Deschamps úr ellen követtek el” – mondta az ügyvéd.

Mint ismeretes, a francia válogatott Románia ellen játszik az EURO-2016 nyitómérkőzésén.

A Maszol az egyetlen erdélyi magyar sajtóorgánum, amelynek tudósítója a sajtópáholyban ülhet a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság (EURO-2016) több mérkőzésén. Munkatársunkat hat meccsre – a magyar és a román válogatott összes csoportmérkőzésére – akkreditálta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Munkatársunk így ott lehet a Stade de France-ban a Franciaország-Románia nyitómérkőzésen, a helyszínről tudósít Bordeaux-ból az évszázados osztrák-magyar párharcról, ellátogat Párizs második számú stadionjába, a Parc des Princes-be, ahol a Románia-Svájc találkozót rendezik, leugrik Marseille-be Bernd Storck tanítványainak második, Izland elleni összecsapására, majd Lyonban pár nap leforgása alatt felméri mindkét csapat erejét a Románia-Albánia és Magyarország-Portugália meccseken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?