Megbukott a doppingteszten Lucian Bute hivatásos ökölvívó

Tiltott szert mutatott ki a drogteszt Lucian Bute hivatásos ökölvívó szervezetében. A román sportoló az anabolikus szteroidok családjához tartozó Ostarine-t szedett a legutóbbi mérkőzése előtt – számolt be a nemzetközi sportsajtó.

Az információt Mauricio Sulaiman, a WBC elnöke hivatalosan is megerősítette. Az Ostarine 2008 óta szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistáján. Lucian Bute április 30-án próbálta elhódítani Badou Jacktől a WBC világbajnoki övet a középnehézsúly kategóriában. A küzdelem döntetlennel végződött, a cím Badoué maradt.

Lucian Bute tagadja, hogy tiltott szereket fogyasztott volna. Közleményében felidézte, hogy az utóbbi években rengeteg doppingteszten esett át, amelyek mind negatív eredményt mutattak. „Lesz egy B próba is, és bízom abban, hogy az eredménye negatív lesz” – írta Bute.

Ha a B próba mégsem lesz negatív, az a 36 éves ökölvívó karrierjének végét jelentheti. Legalább két évre eltilthatják, és félmillió dollár büntetést kell kifizetnie a román sportsajtó szerint.

Kapcsolódók

Kimaradt?