Liga 1: -9 pontról vág neki az új szezonnak a Kolozsvári CFR?

Négy csapatot büntetett pontlevonással a Román Labdarúgó Szövegtség (FRF) licencbizottsága játékosokkal szembeni tartózások miatt. A legsúlyosabb büntetést a Kolozsvári CFR-re szabták ki, a vasutasok - amennyiben a fellebbezési testület helyben hagyja az ítéletet - 9 pontos hátránnyal vághatnak neki a 2016-2017-es szezonnak. 

A másik három alakulatot - Marosvásárhelyi ASA, Petrolul Ploiești és Bukaresti Rapid - 6-6 ponttal büntettek. A pontlevonás csak a Liga 1-ben szereplő csapatok esetében lépne érvénybe, így a másodosztályba kiesett Petrolul, illetve a feljutásában még nem biztos Rapid esetében kérdéses, hogy érvényesíteni tudják-e.

Iuliu Mureșan, a Kolozsvári CFR elnöke jelezte, hogy alakulata megfellebbezte az ítéletet. „Holnap (csütörtökön – szerk. megj.) tárgyalják az ügyünket. A 9 pontos büntetésből legalább 3-at tévesen osztottak ki. Úgy gondolom, hogy igazunk van. A büntetést fizetéshátrálék miatt kaptuk” – mondta a Digisportnak a klubelnök. 

Mint ismeretes, a Kolozsvári CFR-től a tavalyi szezonban 12 pontot vontak le, emiatt nem jutott a Liga 1 felsőházi rájátszásába. A vasutasok végül a Román Kupa megnyerésével szereztek örömöt szurkolóiknak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?