Férfi kosár: Nagyvárad vagy Marosvásárhely lesz az idei bajnok?

Saját, 6000 fős közönsége előtt mért kiütéses, 20 pontos vereséget (56-76) a Kolozsvári U-BT-re a Nagyváradi CSM a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjében, amely ezzel 3-1-re megnyerte a sorozatot és bejutott a döntőbe. Ellenfele az a Marosvásárhelyi BC lesz, amely ugyancsak 3-1-es összesítéssel búcsúztatta az alapszakaszgyőztes Bukaresti Steauát.

Idegbajba kergette szurkolóit a Marosvásárhelyi BC azzal, hogy két idegenbeli győzelem, valamint a szerdán elvesztett harmadik mérkőzés után a negyedik összecsapáson csak hosszabbítás után tudta legyőzni a Bukaresti Steauát. A rendes játékidő végén 62-62-t mutatott az eredményjelző tábla és a hosszabbításban is csak nüanszok döntöttek a hazai csapat javára.

Teljesen más kimenetele volt a Kolozsvári U-BT–Nagyváradi CSM találkozónak. A vendégeket elkísérő mintegy 150 fős szurkolósereg a legszebb álmaiban sem remélte, hogy kedvenceik felmossák a padlót a 6000 néző által támogatott kolozsváriakkal. A 20 pontos győzelemhez az is kellett Marcel Țenter legjobbjai - Kyndall Dukes és Filip Adamovics - pocsék napot fogjanak ki, ketten alig 14 ponttal járultak hozzá csapatuk teljesítményéhez.

Mivel mind a Nagyváradi CSM, mind pedig a Marosvásárhelyi BC eddig csak egy elvesztett döntőig jutott, bizton állíthatjuk, hogy a három győzelemig tartó döntő végén egy új bajnokot ünnepelhetünk.

A bronzcsatát a bajnokság nagy esélyeseinek tartott Bukaresti Steaua és a Kolozsvári U-BT vívja. Ez a sorozat valamelyik csapat 2 győzelméig tart.

Eredmények

  • Marosvásárhelyi BC-Bukaresti Steaua 75-72, a sorozatot a BC nyerte 3-1-es összesítéssel
  • Kolozsvári U-BT–Nagyváradi CSM 56-76, a sorozatot a CSM nyerte 3-1-es összesítéssel

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?