Tragédia a bajnoki mérkőzésen: összeesett a pályán, és meghalt a Dinamo játékosa

FRISSÍTVE: Meghalt péntek este mérkőzés közben a Bukaresti Dinamo 26 éves játékosa, Parick Ekeng. A kameruni labdarúgó a Konstancai Viitorul elleni meccsen összeesett a pályán, és az orvosok már nem tudták újraéleszteni.

A meccs 62. percében csereként beálló sportoló a 69. percben rogyott össze, eszméletét veszítve. A Dinamo orvosi stábja percekig megpróbálta elsősegélyben részesíteni, de Patrick Ekeng nem tért magához. Mentőautóval szállították a Floreasca kórházba. Ott az orvosok hetven percig próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A román sportsajtó információi szerint a halál oka szívroham volt. A Dinamo klub igazgatója, Cornel Dinu szerint a tragédia nem következett volna be, ha korábban kórházba szállítják a kameruni játékost.

Patrick Ekeng tavaly került a bukaresti csapathoz, korábban spanyol, svájci és francia klubokban is szerepelt. Felesége és kislánya Párizsban él.

A Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korabeli kapitánya, Cătălin Hîldan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében. 

A késő esti órákban a Dinamo szurkolói a klub székháza előtt gyülekeztek, többen gyertyákat gyújtottak Patrick Ekeng emlékére.

Kapcsolódók

Kimaradt?