EL: a Liverpool lesz a címvédő Sevilla döntőbeli ellenfele

Az FC Liverpool és a címvédő Sevilla jutott a labdarúgó Európa Liga fináléjába, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóin mindkét együttes magabiztosan múlta felül ellenfelét hazai pályán.

A sorozatot az elmúlt két idényben megnyerő spanyol csapat az ukrajnai döntetlen után 3-1-re győzte le a Sahtar Donyecket, amely az első félidőben még válaszolni tudott a Sevilla vezető góljára, a második játékrészben viszont már csak az andalúziai gárda talált a kapuba.

Az angol klub az első 45 percben egy öngóllal ledolgozta hátrányát a spanyol Villarreallal szemben, a másodikban Daniel Sturridge révén megszerezte a továbbjutást érő gólt, a hajrában pedig Adam Lallana biztosította be a győzelmet. A találkozót Kassai Viktor vezette.

A második számú európai kupasorozatban négy diadalával rekorder Sevilla történelmet írhat, amennyiben nyer a fináléban, ugyanis még egyetlen csapatnak sem sikerült sorozatban háromszor diadalmaskodnia az Európa Ligában és jogelődeiben, így a Vásárvárosok Kupájában és az UEFA Kupában. A Liverpool viszont végső sikerével utolérné az örökrangsor élén a Sevillát.

A döntőt május 18-án Bázelben rendezik.

Európa Liga, elődöntő, visszavágók

  • Sevilla (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 3-1 (1-1), tj: a Sevilla 5-3-as összesítéssel.
  • FC Liverpool (angol)-Villarreal (spanyol) 3-0 (1-0), Tj.: az FC Liverpool 3-1-es összesítéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?