Kolozsvári győzelem az erdélyi derbin, a vásárhelyeik ellopták az oltyánok pályaelőnyét

A Kolozsvári U-BT–Nagyszebeni CSU hétfőn este lejátszott mérkőzéssel lezárult a férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőinek első köre. A SCM U Craiova kivételével az alapszakaszban jobban helyezett csapatok érvényesíteni tudták pályaelőnyüket.

A múlt hétvégi női tenisz Fed Kupa-mérkőzésre lehelyezett salakpálya miatt a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban játszották hétfőn este az erdélyi rangadónak is nevezett U-CSU férfi kosárlabda mérkőzést. Az összecsapás elején a házigazdák „állva hagyták” a nagyszebenieket, az első negyed végén regisztrált 30-15-ös állás „mészárlást” vetített előre. A nagyszünetig a kolozsváriak tovább növelték előnyüket,  pihenni 55-32-es állásnál vonultak a csapatot.

A harmadik negyedben Octavian Popa-Calotă vezérletével látványosan feljavult a nagyszebeniek játéka, miközben a házigazdáké teljesen szétesett; az utolsó 10 perc 66-57-es állásról kezdődött. Az utolsó negyed elején tovább zárkózott a szebeni alakulat, a legkisebb különbséget a 36. Percben mutatta az eredményjelző tábla, ekkor az U előnye 3 pontra fogyott. (69-66). Muhamad Pasalic a büntetővonalról, Török Roland pedig egy kétkezes slam-dunkkal állította meg a vendégek lendületét, akik a felzárkózásért loholva teljesen kimerültek. A mérkőzés 85-77-es eredménnyel ért véget a 2800 fős teltház (150 nagyszebeni is megtekintette az összecsapást – szerk. megj.) örömére:

A legnagyobb fegyvertényt az alapszakaszt az 5. helyen záró Marosvásárhelyi BC hajtotta végre azzal elvette a SCM U Craiova pályaelőnyét. Az oltyán fővárosban lejátszott összecsapás hosszabbítás után dőlt el, mindkét oldalon az amerikai feketebőrű légiós (Hargrove illetve Mohammed) vitte a prímet.

Az alapszakaszt a tabella első két helyén záró Steaua és Nagyvárad is megizzadt a győzelemért a sokkal gyengébben jegyzett Dinamo és Phoenix ellen.

A három megnyert mérkőzésig tartó negyeddöntők kedden folytatódnak.

Férfi kosárlabda, play-off

Negyeddöntők

  • Kolozsvári U-BT–Nagyszebeni CSU 85-77
  • SCM U Craiova–Marosvásárhelyi BC 95-98
  • Nagyváradi CSM–Galaci Phoenix 93-86
  • Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo 72-68

Kapcsolódók

Kimaradt?