EURO-2016: Elefántcsontpart lesz a magyar válogatott következő ellenfele

Elefántcsontpart lesz a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott következő ellenfele barátságos mérkőzésen. A magyar szövetség (MLSZ) szerdai bejelentése szerint a meccset május 20-án rendezik a Groupama Arénában.

Az Afrikai Kupa-címvédő csapat a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistájának 36., a magyar együttes jelenleg a 19. helyén áll.

Bár a minden idők legjobb és legismertebb elefántcsontparti futballistájának tartott Didier Drogba már visszavonult a válogatottól, a keretben továbbra is számos sztár található, a Kínába igazolt Gervinho mellett Yaya Touré (Manchester City), Kolo Touré (Liverpool), Wilfried Bony (Manchester City), Salomon Kalou (Hertha BSC) vagy éppen Serge Aurier (PSG) neve is ismerős lehet az európai klubfutballt követők számára.

A magyar válogatott korábban még soha nem találkozott Elefántcsontparttal.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese március 26-án 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal, június 4-én pedig a világbajnoki címvédő Németország vendégeként lép pályára felkészülési találkozón.

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Európa-bajnokságon: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

Kimaradt?