Legjobb összeállításban jön Kolozsvárra a román és a német Fed Kupa-csapat

Legerősebb összetételében áll ki Németország ellen a román női tenisz Fed Kupa válogatott: Alina Tecșor csapatkapitány számít a csapat legjobban jegyzett játékosára, a WTA-ranglista 6. Simona Halepre, a 32. pozíciót elfoglaló Monica Niculescura, a 34. helyen álló Irina Begura és a 97. helyen rangsorolt Alexandra Dulgherura is.

„A Németország elleni összecsapásra sikerült a jelenlegi legjobb román játékosokat összegyűjtenünk.Simona, Irina, Monica és Alexandra boldogan képviselik Romániát. Összeszokott, kiegyensúlyozott és optimista csapatot alkotunk, akik harcolni fogunk azért, hogy a Világcsoportban maradjunk” – fogalmazott a szakszövetség honlapjának Alina Tecșor. 

Időközben a németek csapatkapitánya is keretet hirdetett, Barbara Rittner a következő játékosokra számít Kolozsváron: Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (28 WTA), Annika Beck (40 WTA) és Julia Goerges (58 WTA).

A Románia-Németország női tenisz Fed Kupa play-off mérkőzést a világcsoportban maradásért április 16-17-én rendezik meg Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnokában. Mint korábban írtuk, a jegyek alig 4 óra alatt elfogytak. 

Mint ismeretes, Halepék ugyancsak Kolozsváron mérkőztek meg februárban a címvédő Csehországgal, amelytől szoros csatában 3-2-re kaptak ki. 

Kapcsolódók

Kimaradt?