Mourinho lehet a Valencia új vezetőedzője

A Manchester Uniteddel többször hírbe hozott José Mourinho a Valencia labdarúgócsapatának vezetőedzője lehet angol sajtóértesülések szerint.

A korábbi médiainformációk arról szóltak, hogy az 53 esztendős portugál szakember – akit decemberben menesztettek az angol élvonalban címvédő Chelsea-től – szóban mármegegyezett a manchesteri klubbal arról, hogy nyáron átveszi a holland Louis van Gaal helyét. A The Sun beszámolója szerint azonban Mourinho a nyártól a spanyol Valenciát irányíthatja, amely a brit lap értesülései szerint 18,9 millió eurós (több mint 5,9 milliárd forintos) évi fizetéssel csábítja a portugál trénert.

A Valencia kedden menesztette posztjáról Gary Neville-t, a játékosként a Manchester Uniteddel gyakorlatilag minden lehetséges trófeát begyűjtő angol szakembert, aki kevesebb mint négy hónapot töltött az együttes kispadján. Helyét a szezon végéig Pako Ayestaran veszi át.

Mourinho két ízben dolgozott eddig Spanyolországban: 1996-tól Bobby Robson, illetve Van Gaal segítője volt a Barcelonánál, majd 2010-től három szezonon át volt a Real Madrid vezetőedzője, és bajnoki címet, Király Kupát és spanyol Szuperkupát nyert az együttessel.

Kapcsolódók

Kimaradt?